Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra iki akşam mum ışığında namaz kıldı

Kandıra köylerinde bulunan bazı camilerde iki gün önce SEDAŞ, hiçbir ihbarname göndermeden bazı köy camilerinin elektriklerini kesti. Cemaat 2 günden beri mum ışığında namazlarını kıldı.

12 Mart 2016 Saat: 16:09
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.548 kez okunmuştur

Kandıra iki akşam mum ışığında namaz kıldı
Kandıra iki akşam mum ışığında namaz kıldı

Kandıra Esentepe, Kırkarmut, Kanatlar ve henüz öğrenemediğimiz bazı köylerde camilerin elektrikleri iki gün önce Kandıra SEDAŞ yetkilileri tarafından borcu olduğu gerekçesiyle kesildi.  Akşam, yatsı ve sabah namazlarını mum ışığında kılmak zorunda kalan cemaat, yetkililere veryansın etti. Köy muhtarları 2003 yılından beri Diyanet İşleri tarafından ödendiğini, tüm mesuliyetin Kandıra İlçe Müftülüğü’nün sorumluluğu altında olduğunu öne sürerken, köy halkının da mağduriyetini gidermek için muhtarlar ilçe müftülüğü, siyasi ve idarecileri arayarak cemaatin mağduriyetini gidermek için büyük çaba sarf ettiler. Bazı muhtarlar milletvekillerine ulaşarak köylerindeki bu mağduriyeti anlatmaları üzerine, 3-5 köy camisinin 2 günden beri karanlıkta ve soğukta namaz kılmak zorunda kalan cemaat nihayet siyasi ve idarecilerin araya girmesiyle elektrikleri açıldı.

MÜFTÜ BİLGİN, İMAMIN İHMALİ 

Esentepe Mahalle Muhtarı Rafet Şentürk’ü telefonla arayarak konuyla ilgili bilgi almak istedik. Şentürk, “Hiçbir ihbarname gelmeden  SEDAŞ tarafından elektriklerimiz kesilmiş. İlçe Müftümüz Burhan Bilgin, köy imamının ihmali yüzünden karanlıkta kaldığımızı belirtirken, sayın Kocaeli Milletvekillerimiz halkın mağduriyetini gidermek için hemen devreye girdi ve 3-5 köy camisinin elektrikleri 2 gün sonra açıldı” dedi. Köy muhtarları ihbarname göndermeden camilerinin elektriklerini kesen SEDAŞ’a şimdilerde dava açmaya hazırlanıyor.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
SADE VATANDAŞ 13.03.2016 07:58
BÖYLE DURUMLARDA SUÇ BİRİNE ATILACAKSA EN ZAYIF HALKAYA ATILIR NASIL OLSA SESİ ÇIKMAZ,ÇIKSADA KİMSE DUYMAZ.
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑