Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Kandıra için adayım

Kandıra MHP belediye başkan adayı olan İsmail Yaşa, “Biz Kandıralılar ortak aklımızı harekete geçirir ve bireysel enerjimizi sinerjiye dönüştürürsek geleceğin d...

11 Mayıs 2009 Saat: 21:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.885 kez okunmuştur

Kandıra için adayım
Kandıra için adayım

Kandıra MHP belediye başkan adayı olan İsmail Yaşa, “Biz Kandıralılar ortak aklımızı harekete geçirir ve bireysel enerjimizi sinerjiye dönüştürürsek geleceğin daha güzel ve aydınlık Kandıra’sını oluşturabiliriz” diyor

 

YEREL seçimler yaklaşıyor. Heryerde olduğu gibi ilimizde ve ilçelerimizde de belediye başkanlıkları için aday adayları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Yerel seçimler için hazırlıklara başlayan adaylar projelerini, çalışmalarını şimdiden duyurmaya başladılar. Kandıra ilçemizde de aday adayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bizde kendisi Kandıralı olan ve Kandıra'dan MHP belediye başkan aday adayı olan İsmail Yaşa ile görüştük.

 

Niçin belediye başkanlığına talipsiniz?

Ben devlet hizmetinden mutlu, hedefine ulaşan insanın ruh haliyle ayrıldım. Emekli olmak oturup beklemek demek değildir. Sahip olduğum birikimimi, bilgimi, yöneticilik deneyimimi çocukluğumun, gençlik yıllarımın geçtiği yöremin insanlarının mutluluğu yolunda değerlendirmek için yerel yönetimde göreve talip oldum. Kandıra’yı Batının mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkaracak plan ve projeleri hayata geçirmek için halkın güven duyduğu ,adalet ölçülerinden ayrılmayan bir yönetim anlayışı için oylarına talibim…

Kısaca daha mutlu, huzurlu bir Kandıra ve daha güler yüzlü bir belediye yönetimi için adayım. Belediye imkanlarının rasyonel bir şekilde kullanılması, halkın önceliği olan hizmetleri yerine getirmek, yönetime katılımı sağlayarak sorunları birlik içerisinde çözmek istiyorum. Gelişen bir Kandıra için katkı sunmak gece gündüz demeden onlarla işbirliği içerisinde bulunarak yılların sorunlarını çözmeye talibim.

 

Niçin Kandıra’ya geri dönüyorsunuz?

Ben İzmit’te Bolu’da, Bartın’da iş yeri açmadım. Kamu görevinde bulundum. Onun için oralarda ikamet etmem gerekiyordu. Kamu görevimin sona ermesiyle artık Kandıra’da ikamet etmeye, Kandıra halkıyla birlikte yaşamak düşüncesiyle ilçeme geri dönüyorum.

Kandıralı olmaktan gurur duyuyorum. Ancak Kocaeli’nin ekonomik, eğitim ve imar yönünden en geri kalmış ilçesi olmasından da üzüntü duyuyorum. Biz Kandıralılar ortak aklımızı harekete geçirir ve bireysel enerjimizi sinerjiye dönüştürürsek geleceğin daha güzel ve aydınlık Kandıra’sını oluşturabiliriz. Kocaeli’nin ilçeleri arasında hep sonlarda bulunmak istemiyoruz. İlçemizin sanayi, eğitim, kültür, sanat, turizm alanlarında atılımlarını gerçekleştirerek Kocaeli’nin yeni cazibe merkezi olmak idealimizdir. Kandıra’nın olumlu çalışmalarıyla, faaliyetleriyle gündemde olmasını sağlayacak ekip çalışmasına her ortamda fırsat vereceğiz.

 

Kandıra’nın önceliklerinin neler olması gerektiğini sıralar mısınız?

1-Birinci önceliğimiz elbette işsizliktir. Kandıra’mızın istihdam edecek sanayi kuruluşlarımızın olmadığı malumunuzdur. Organize sanayi konusunda çeşitli çalışmalar yapıldı. Ancak bir sonuca ulaşılmadığını biliyoruz. Yeni iş sahaları açılmadan işsizliğe çare bulunmasının mümkün görmüyorum.

2-Kandıra’nın bir diğer sorunu büyük iddialı sözlerle dile getirilen turizm sorunudur.

Sahip olunan tesislerin bile ekonomik olarak zorlandığı, insanların gelişini cazibe merkezi haline getiremeyen bir yöre turizmde ne kadar konuşulursa konuşulsun havanda su döver.

Öncelikle tesisleşmek önemlidir. Bu tesisleşmeye paralel olarak yazılı ve görsel medyanın yeterli desteğinin alınması, iyi bir tanıtım – reklam kampanyasında bulunulması zorunludur. Kandıra’da sadece deniz sezonuna bağlı turizm anlayışını düşünmek, bu konuda çalışma yapmak yeterli değildir. Yaz sezonu dışında doğa turizmini canlandıracak projelerin hazırlanarak hayata geçirilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyorum. Özellikle tabiatın dengesi bozulmadan bu konuda hazırlanan projelerin bölgenin ekonomik ve sosyal yapısına katkısı olacağı düşüncesindeyim. Kocaeli’de ki sanayi kuruluşlarını doğa turizminin yaygınlaştırılmasında; hazırlanan projenin uygulanmasında sponsor olarak bölgemize davet edeceğiz. Bölgemiz halkının turizmin önemi konusunda bilinçlendirilmesini önemsiyorum. İnsanların aradığı bozulmamış tabiat, bol oksijen, organik ürünler vb. tabii zenginlikler çoğaltılmalıdır.

3-Eğitimi ekonomi ile birlikte düşünüyorum. Kandıralı çocuğunu dershaneye gönderecek ekonomik refah seviyesine maalesef sahip değildir. Kocaeli’nin eğitimde en sonunda

bulunmak bir öğretmen olarak beni mutlu etmiyor. Eğitimin kalitesinin artırılması bir zorunluluktur. Bu konuda Kandıra’da çalışan öğretmenlerimizle işbirliği yapılacak top yekun eğitim seferberliği başlatılacaktır. İlçenin ileri gelenlerinin çocuklarını dışarıda okutması doğal karşılanabilir. Ancak bu sorunun çözümü için top yekun bir anlayış birliğine ihtiyacımız vardır.

Ben OKS ve ÖSS’de Kandıra’nın İzmit’in gerisinde kalmayacağı bir dönemin başlatılması için start verileceği günlerin yaklaştığına inanıyorum. Bu konuda Kandıra’da çalışan meslektaşlarıma güveniyorum. Onların moral ve motivasyonunun yükseltilmesi için ortam hazırlamak biz Kandıralıların görevi olacaktır. Bütün yönleriyle eğitime, kültüre, sanata destek verilecektir. Maddi durumu uygun olmayan öğrencilere ekonomik destek amacıyla burs verilmesi yoluna gidilecektir. Ben belediye başkanı olursam her zaman eğitimci yönüm birinci önceliğimdir.

4-Kandıra’da tarımın, ziraatin durumu da ortadadır. Organik tarımın teşvik edilmesin yönelik eğitim çalışmalarına destek verilecektir. İstanbul’a bu kadar yakın olan bir bölgenin özellikle meyve ve sebze üretimin de bir Eşme kadar kazançlı olmamasını, üretememesini düşünüp değerlendirmek gerekir. Tarımda daha nitelikli ürün elde edilmesi için ilgili kurumlarla işbirliğimiz ve eğitim çalışmalarına katkımız olacaktır.

5-Kandıra’nın etkinlikleriyle, festivalleriyle, sanat çalışmalarıyla gündemde yer tutması için planlamalar yapılacaktır.

6-Çevrenin doğallığının korunması önceliklerimizden biri olacaktır.

7-Kandıra’nın her türlü spor etkinliklerinde hak ettiği yerde bulunması için tesisleşmeye, sporcu eğitimine; gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması çalışmalarına öncelik verilecektir. Özellikle kitlesel spor olan futbol takımlarımız desteklenecek, ata sporumuz güreşe katkı sunulacaktır. Okulların her türlü spor etkinliklerine yardımcı olunacaktır.

                

Yerel yönetici olursanız insana bakış açınız, yönetim anlayışınız olacaktır?

Başkan seçilirsem birinci önceliğimin insan merkezli bir anlayışı belediyemizde hakim kılmak olduğunu taahhüt ediyorum. Kandıralıya karşı her zaman kapımızın açık tutulacağını, bunun anlayışımızın gereği olduğunu göstereceğiz. İnsanların hizmet edilmeye layık şerefli varlıklar olduğuna inanıyorum. Bu anlayışla tepeden bakmak, küçük görmek görmemezlikten gelmek bizim anlayışımızda olmayacaktır. Makamların değiştirdiği insan olmadım, belediye başkanlığında da hiçbir zaman kişiliğim, insana bakış açım olumsuzluk anlamında değişmeyecektir.

 

Özellikle yoksullara hizmette, belediye hizmetlerinin yerine getirilmesinde adalet duygusunda hareket edeceğim. Belediye hizmetleri yapılacak çalışmaları için planlar projeler ilçe halkının öncelikleri dikkate alınarak planlanacaktır. Çalışacağım kurum ekip çalışmasına önem veren bir anlayışla yönetilmesi ilkem olacaktır. Kurumun işleyişiyle bugün git yarın gel anlayışı yerine işin zamanında vatandaş bezdirilmeden yapılması ve personelin güler yüzlü davranması esas olacaktır. Temizlik çalışmalarında aksamaya izin verilemeyecek, vatandaşın rozetine ekonomik durumuna bakılarak hizmet verilemeyecektir. Dürüst yönetim taahhüt ediyorum. Başlayan alt yapı çalışmasının belirtilen zamanda bitirilmesi,belediyenin sözünü yerine getirerek güveni sağlaması en önemli unsurlardan biri olacaktır. Kısaca Kandıralı dürüst yönetime, adil davranılmaya layıktır. Görevimiz halkımıza layık olduğu hizmeti gerçekleştirmektir. Halkımıza mutlu huzur dolu günler diliyorum.

 

İsmail Yaşa kimdir?

İsmail Yaşa 1954 Kandıra doğumlu. İlkokulu Kandıra Hacılar Atatürk İlkokulunda, orta okulu ve liseyi Kandıra Ortaokulu ve Lisesinde tamamladı. Bursa Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü'nden mezun olarak 1980 tarihinde İzmit Namık Kemal Lisesinde göreve başladı. Sırasıyla Kandıra İmam Hatip Lisesi Türkçe öğretmenliği (1985 Eylül ayına kadar) İzmit Avluburun Ortaokulu Müdürlüğü, Kocaeli Kandıra Akçaova İlköğretim Okulu Müdürlüğü, Bolu (şimdiki Düzce) Yığılca Lisesi Müdürlüğü, Bartın Kurucaşile Lisesi Müdürlüğü, İzmit Sarımeşe Ortaokulu Müdürlüğü, İzmit Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdürlüğü görevinde bulundu. 2005 tarihinde İzmit Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdürü'yken emekli oldu.

 

Evli ve 3 çocuklu bir torun sahibi. Çocuklarından oğlu inşaat mühendisi, kızım sınıf öğretmeni; küçük kızı Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 2. sınıf öğrencisidir. Emekli olduktan sonra 3 yıl özel dershane müdürlüğü görevinde bulundu. Halen bir özel dersanede müdürlük görevini sürdürüyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑