Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kandıra hindisi çarşıya indi

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte, Kandıra’nın cadde ve sokaklarında hindiler boy göstermeye başladı. 100 liradan 300 liraya kadar değişen fiyatlarla alıcı bulan kandıra hindisi, şu günlerde kapanın elinde kalıyor.

16 Aralık 2012 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.249 kez okunmuştur

Kandıra hindisi çarşıya indi
Kandıra hindisi çarşıya indi
Kandıra Ağva Yolu üzerindeki, yıllardır Kandıra’nın sembolü olan hindi üretim çiftliğinin kapanmasıyla birlikte, ilçede hindicilik sektörü yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Yılbaşı sofralarını süsleyen Kandıra hindisi, artık sadece resimlerde kaldı. Yılbaşının yaklaşmasıyla Türkiye’de akıllara gelen Kandıra ismi de bu şekilde unutulmaya yüz tutmuş durumda. Değerlerimiz kayboldukça, ekonomik yönden sıkıntılar da artıyor.
TESİS KAPATILMIŞTI İlçede hindi bulunamazken, bazı Kandıralılar’ın farklı illerden hindi talep ettikleri görülüyor. Bu da şunu gösteriyor ki, Kandıra’nın büyük değerlerinden biri de kaybolup gidiyor. Ortalama 90 günde kesilebilir hale gelen Helenlerin dişileri 6, erkekleri de 30 kiloya kadar ulaşabiliyor. 1979 yılında açılan hindi üretim istasyonu 2002 yılında tarım ve köy işleri bakanlığı tarafından kapatılması ile ilçe sakinleri önemli bir gelir kaynağından yoksun kalmıştır.
KISA SÜREDE TÜKENDİ Kandıra’nın simgesi olan hindinin tükendiği şu günlerde, büyük gayret sarf ederek hindi yetiştiren bazı vatandaşlar, ilçedeki hindi ihtiyaçlarını az da olsa karşılamaya çalışıyor. Kandıra’nın yerlilerinden Metin Ceyhan, kendi imkanlarıyla yetiştirmiş olduğu hindileri kent meydanında gezdirerek satışa sundu. İlçe halkı bu görüntü karşısında hindilere büyük ilgi gösterirken Ceyhan, hindileri 150 tl den kısa sürede sattı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑