Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Kandıra GİOSB’de ilk fabrikanın temeli atılıyor

Kandıra GİOSB’de beklenen çalışmalar başladı. Yıldız Holding’e ait Ülker’in sos markası olan Nesos’un üretiminin yapılacağı fabrikanın birinci faz inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanacak.

28 Temmuz 2023 Saat: 07:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.188 kez okunmuştur

Kandıra GİOSB’de ilk fabrikanın temeli atılıyor
Kandıra GİOSB’de ilk fabrikanın temeli atılıyor

2020 yılında kurulma kararı alınan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (Kandıra GİOSB) ilk fabrikanın temelleri atılmaya başlandı. Altyapı çalışmalarının 4’te 3’ünün bittiği OSB alanında, iki fabrika kurma kararı alan Ülker markasının bağlı olduğu Yıldız Holding, birinci fabrikanın ilk fazının temellerini atmaya başladı. Temel kazısı başlayan fabrikada Nesos markasının sosları üretilecek. Toplam 10 bin metrekare alanda inşa edilecek fabrika ocak ayında tamamlanacak ve nisan ayında üretime başlayacak. Fabrikanın ilk fazı yaklaşık 500 milyon liraya mâl olacak.

ÜLKE İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ
Toplam 1940 dönüm araziye sahip olan ve 79 yatırımcının bulunduğu Kandıra GİOSB’da yapılan çalışmaları anlatan GİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, “Yatırımcılarımıza tüm kolaylığı sağlamak ve hızla üretime geçmeleri için altyapı çalışmalarını hızla devam ettiriyoruz. Yıldız Holding, yapmayı planladığı iki fabrikanın ilki için çalışmalara başladı. Tüm sıkıntılara rağmen bu alanda ilk fabrikanın temellerinin atılmaya başlanması gerçekten Kandıra, Kocaeli ve Türkiye açısından çok önemli.

HEMEN BAŞLAMAK İSTEYENE ÖNCELİK VERİYORUZ
Ülker’den sonra Elvan, Tayaş, Çayırova, Komagene Çiğ Köfte gibi önemli markalar da fabrika inşaatına başlamak için hazırlıklarını yapıyor. Alandaki kazı çalışmalarının 4’te 3’ü tamamlandı. 9 milyon metreküp kazı alanının 7,2 milyonu kazıldı ve hafriyatı çıkarıldı. Kalan 1,8 milyon metreküplük kazı ve dolgu alanını yeni yıla kadar tamamlayacağız. Doğal gaz ve kanalizasyon çalışmalarının görüşmelerini de sürdürüyoruz. ‘Fabrikamın inşaatına hemen başlayacağım’ diyen yatırımcımıza öncelik veriyoruz ve yatırım için gerekli altyapıyı tamamlıyoruz” dedi.

YIL SONUNDA TAMAMLAYACAĞIZ
Yıldız Holding’in 40 dönümlük arazisinde fabrikanın birinci faz inşaatında bulunan Nesos’un temsilcileri ve çalışmaları yapan Sayın İnşaat’ın yöneticileri, gelinen aşamayı yerinde anlattı. OSB yönetiminin tüm hazırlıkları yaptığı için inşaat çalışmasına hızla başladıklarını belirten Nesos Projeler Koordinatörü Mehmet Ali Albayrak, “Fabrikanın birinci fazını yıl sonuna kadar tamamlamayı ve en geç nisan ayında üretime başlamayı planlıyoruz.

AR-GE MERKEZİ VE TADIM ALANI OLACAK
Fabrikanın inşaatında ilk etapta 50-60 kişi çalışacak ve inşaat ilerledikçe bu sayı 120’ye kadar çıkabilecek. Burada sadece üretim yeri değil Ar-Ge merkezi ve tadım alanı da bulunacak. Avrupa standartlarında bir konsept oluşturacağız. Aynı zamanda OSB’nin arıtması dışında kendi arıtmamızı da yaparak sürdürülebilir çevreci bir üretim gerçekleştireceğiz. Bunun için LEED çevre dostu bina sertifikasına başvurumuzu da yapmayı planlıyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑