Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kandıra Gıda OSB, yatırım teşvikine hak kazandı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kocaeli’deki ilçe bazlı ilk yatırım teşvikini Kandıra’ya verdi.

18 Temmuz 2022 Saat: 11:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.962 kez okunmuştur

Kandıra Gıda OSB, yatırım teşvikine hak kazandı!
Kandıra Gıda OSB, yatırım teşvikine hak kazandı!

Kandıra GIDA OSB’ de alt yapı çalışmalarının yıl sonu itibariyle tamamlanması beklenirken, projenin kaderini değiştirecek önemli bir gelişme yaşandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kocaeli’deki ilçe bazlı ilk yatırım teşvikinin Kandıra’ya verildiğini açıkladı.

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Üçüncü Bölge Yatırım Teşviki aldı. Kocaeli’de ilk kez ilçe bazlı yatırım teşviki verilen Kandıra Gıda OSB’de yıl sonunda alt yapı çalışmalarının bitmesi ile bölgeye yatırım yapacak sanayiciler de teşviklerini alarak tesislerini kuracak, yatırımlarına hız verecek.

2010 yılında tüzel kişiliğini alan Kandıra Gıda OSB, 12 yıllık uzun süren kuruluşunu tamamlayarak yatırım teşviklerini de aldı ve hızlı bir şekilde fabrikaların kurulması için alt yapı çalışmalarını başlattı.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI HIZLA SÜRÜYOR…
Kandıra Gıda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, başkanlığında yapılan çalışmalarda 25 Mart 2020 yılında alt yapıya başlandı.1940 dönüm arazi üzerinde çalışmaları devam eden Gıda OSB’de aralık ayı itibariyle alt yapı çalışmaları tamamlanan alanlarda fabrikalar yükselmeye başlayacak. 80 yatırımcının yer aldığı Gıda OSB’de üretim başladığında 9 ile 10 bin kişi arasında işçinin istihdam edilmesi bekleniyor. Kandıra Gıda OSB’de şu anda alt yapı çalışmaları 80 iş makinesiyle devam ediyor.

BAKANLIKTAN ÇOK BÜYÜK DESTEK
Alt yapı çalışmaları hızla devam ederken Gıda OSB’de yönetiminin girişimleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kandıra’yı üçüncü yatırım bölgesi ilan ederek teşvik belgesini verdi. Üçüncü bölge teşvikine hak kazanan OSB’ler vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti ve asgari sabit yatırım tutarı desteklerini alabiliyor.

20 MİLYARLIK CİRO İHRACAT AĞIRLIKLI OLACAK
Kandıra Gıda OSB’de yatırım teşviki alan firmalar 2023 yılında üretime başlamayı planlıyor. Yıl sonu itibariyle fabrikalarını yapacak firmalar 2023 yılının sonunda ise bölgede üretime geçmeyi hedefliyor. Kandıra Gıda OSB’de cips, hazır yemek, çikolata, şeker, unlu mamuller, et mamulleri, kuruyemiş, bakliyat, yaş kuru meyve ve sebze, süt ürünleri üretilecek. Üretilecek ürünlerden 20 milyar lira ciro elde edilmesi beklenirken, aynı zamanda bu cironun yüzde 25’i ihracat ağırlıklı olacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑