Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kandıra esnafı zorda

Kandıra Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri Pazar günü çalışma ruhsatı için İlçedeki 340 esnafı gezdi. Ancak ekonomik kriz nedeniyle sadece 35 esnaftan tahsilât yapı...

11 Mayıs 2009 Saat: 21:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.694 kez okunmuştur

Kandıra esnafı zorda
Kandıra esnafı zorda

Kandıra Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri Pazar günü çalışma ruhsatı için İlçedeki 340 esnafı gezdi. Ancak ekonomik kriz nedeniyle sadece 35 esnaftan tahsilât yapılabildi.

 

ÜNAL CANKURT

Esnaf Pazar ruhsatı için ödeme yapamadı

Pazar günüde mekân çalışma Ruhsatı için ilçedeki 340 esnafı gezen Kandıra Belediyesi zabıta müdürlüğü ekiplerinin sadece 35 esnaftan tahsilât yapabilmesi şaşkınlık yarattı.  2007 yılında en küçük işyerleri için 50, en büyük işyerleri için 250 olan bu ruhsat 2009 yılında en küçük işletmeler için 75, en büyük işletmeler için 300 TL olarak belirlenmişti. Ancak birçok yerde olduğu gibi Kandıra’da da krizin etkileri görülüyor ve bu nedenle 340 esnaftan sadece 35’i ruhsat için ödeme yapabildi.

 

Zabıta ekipleri kapı kapı esnafı gezdi

Pazar ruhsatını almak için aslında esnafın Belediye başvurması gerekiyor. Ancak Kriz nedeni ile sıkıntılı günler geçiren kandıra esnafı, bu yıl Pazar ruhsatı almak için başvuruda bulun mayınca, zabıta ekipleri farklı bir yol izledi ve esnafın ayağına gitti. Ekonomik kriz içerisinde bulunduklarını belirten esnaf bu parayı ödeyemezken, Kandıra Belediyesi zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de görevlerini yerine getirdiklerini ifade etti.

 



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑