Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra eski müftüsü Sağlık emekli oldu

Kandıra İlçe Müftülüğü’nde başarı dolu 10 yıl görev yapan ilçe halkı tarafından çok sevilen Fahri Sağlık, yaş haddi sebebi ile emekli oluyor. Karesi İlçe Müftüsü Fahri Sağlık’a Şube Müdürü Kılıç tarafından plaket

11 Ocak 2021 Saat: 02:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.394 kez okunmuştur

Kandıra eski müftüsü Sağlık emekli oldu
Kandıra eski müftüsü Sağlık emekli oldu

1992-2002 yıllarında Kandıra İlçe Müftüsü olarak görev yapan Karesi İlçe Müftüsü Fahri Sağlık’a yaş haddi sebebi ile emekliliğe hazırlanıyor. Müftü Sağlık’a Karesi İlçe Müftülük çalışanları ve İlçe Müftülüğü’ne bağlı tüm ünvanlarda görevli personel adına Şube Müdürü Neşet Kılıç tarafından plaket takdim edildi. 

Karesi İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Neşet Kılıç konuyla ilgili olarak, “Bugüne kadar yapmış olduğu tüm hizmetler için şükranlarımızı sunduğumuz Sayın Hocamıza bundan sonraki yaşamında Cenab-ı Hakk’tan sağlık, afiyet ve hayırlı uzun ömürler temenni ediyoruz.” dedi.

Kandıra İlçe Müftülüğü’nde başarı dolu 10 yıl görev yapan ilçe halkı tarafından çok sevilen Fahri Sağlık, Karesi İlçe müftülük personeline veda ettiği bir açıklamada bulundu. Sağlık açıklamasında, “bütün Balıkesirli kardeşlerime, güzide basınına, mesai arkadaşlarıma ve din görevlilerine ayrı ayrı teşekkür ediyor varsa haklarımı can-u gönülden helal ediyor, sizlerden de haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum. Selam ve dualarla arz-ı veda ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum. ”dedi.

Fahri Sağlık Kimdir?

1956 İzmit Merkez Bağlıca köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra İzmit İmam- Hatip Okulu’nda başladığı orta öğrenimini Konya İmam- Hatip Lisesinde tamamladı. ( 1975 )  Aynı yıl girdiği Konya Yüksek İslam Enstitüsü Fıkıh- Kelam Bölümünden mezun oldu.
(1979) - İlk memuriyet görevine Manisa Alaşehir İ.H.L Meslek Dersleri Öğretmeni olarak başladı.
(1983) - Milli Eğitim Bakanlığı’nca iki yıl süreyle  “Arap Dili ve Edebiyatı” alanında araştırmalar yapmak üzere Kuveyt Üniversitesi’ne gönderildi.
(1987) -Erzurum- Oltu İ.H.L’nde iki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra kurum değiştirerek Diyanet İşleri Başkanlığı Ağrı- Hamur İlçe Müftüsü olarak atandı.

Sırasıyla;
(1990-1991) Kocaeli İl Müftülülüğü Şube Müdürlüğü,
(1992-2002) Kocaeli Kandıra İlçe Müftülüğü,
(2002-2004) İstanbul- Fatih İlçe Müftülüğü ve
(2004-2009) Büyükçekmece İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.
(2009-2011) T.C Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri olarak atandı.
(2011-2014) Naklen T.C Moskova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri olarak atandı.
15.05.2014 Tarihinde yurt içi görevine dönen Fahri Sağlık Balıkesir Merkez Karesi İlçe Müftülüğü’ne atanarak 09.09.2014 tarihinde görevine başlamıştır.

(1992) Marmara Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalında “ İslam Mezheplerinde Te’vil Anlayışı” konulu tezi ile Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
(2002) Diyanet İşleri Başkanlığımızın Ankara Eğitim Merkezinde açtığı 10 aylık yabancı dil (İngilizce) kursuna katıldı.
 
Diyanet Dergisinde makaleleri, Diyanet Çocuk Dergisinde “ Çocuk Hikayeleri” yayınlandı. Yazdığı çocuk hikâyeleri Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yayınlanan “ İlk Adım” isimli çocuk kitabında yayınlandı. Ayrıca görev yaptığı yerlerdeki mahalli gazetelerde çok sayıda makalesi yayınlanmıştır. 
           
Evli ve iki çocuk sahibi olan Müftü Fahri Sağlık iyi seviyede Arapça, orta seviyede İngilizce, Kırgızca ve Rusça bilmektedir.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑