Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Kandıra DSP yerel seçimlerde iddialı

Yerel seçimlerde Kandıra'da SHP ile işbirliğine gitmeye hazırlanan DSP'nin İlçe Başkanı Salim Uslu "Seçimlere hazırız ve çok iddialıyız. Kandıra Belediyesi...

11 Mayıs 2009 Saat: 21:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.706 kez okunmuştur

Kandıra DSP yerel seçimlerde iddialı
Kandıra DSP yerel seçimlerde iddialı

Yerel seçimlerde Kandıra'da SHP ile işbirliğine gitmeye hazırlanan DSP'nin İlçe Başkanı Salim Uslu “Seçimlere hazırız ve çok iddialıyız. Kandıra Belediyesi'ni kazanacağız” dedi

 

DSP ve SHP, mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Kandıra'da güçlerini birleştirecek.

Her iki parti de ilçenin tüm sorunlarını bilen ve çözebilecek belediye başkan adayı üzerinde duruyor.

Sürpriz olarak niteledikleri ismi önümüzdeki günlerde kamuoyunda duyuracak olan DSP ve SHP, Kandıra'da gözlerin bir anda bu iki partiye çevrilmesini sağlayabilir.

DSP'nin İlçe Başkanı Salim Uslu, her iki partinin yaratacağı sinerjinin kendisini hissettireceğini ve yerel seçimlerden zaferle ayrılacaklarını söyledi.

 

Sayın Uslu, DSP’ye kaç yılında üye oldunuz?

İlk üye olduğum parti DSP’dir. 1974 yılından bu yana DSP için çalışıyorum. 2002 yılından bu yana da Kandıra İlçe Başkanlığı görevini yapıyorum.

 

DSP’de kaç üye var. Geçen seçimlerde kaç oy aldınız?

Geçen seçimlerde adayımız yoktu. Açıkçası, aday çıkartmadık. Ama ondan önceki yıl 450 oy aldık. DSP’nin şu an yaklaşık 400 üyesi bulunuyor. Bu yıl üye sayımızda hızla bir artış oldu ve mart ayındaki seçimlerde iddialıyız.

 

DSP İlçe Örgütü bugüne kadar Kandıra ve Köylerinde neler yaptı?

Kefken İlköğretim Okulu'na büyük desteğimiz oldu. Beşiktaş İlçe Örgütü bu konuda bize yardımcı oldu. Bu tür çalışmaları önümüzdeki zamanlarda sürdüreceğiz. Partinin gücünü buraya yıkacağız. Öte yandan birçok arkadaşa iş imkanı sağladık. İktidar parti olmadığımız için DSP olarak gücümüz yettiği kadar halkın yanında yer aldık ve bu tavrımızı devam ettireceğiz. Örneğin fındık probleminde halkımızla beraberdik. Köylere giderek toplantılar yaptık, beraber çözüm aradık. Yani her zaman halkın yanında olduk DSP olarak yerel seçimleri kazanırsanız neler yapmayı düşünüyorsunuz?

İlk önce Kandıra'nın çehresini değiştirmemiz lazım. Kandıra, Türkiye’nin en eski belediyelerinden biri olmasına rağmen çok geri kalmış. Biz Kandıra’da organize sanayi yaptıracağız ve verdiğimiz sözü tutacağız. Diğer siyasilerin sözleri gibi lafta kalmayacak. Şu anki şartlarda esnafımız ve köylümüz mağdur durumda. Biz ona göre değerlendirip, projelerimizi hazırlayacağız. Hiçbir partinin hayata geçiremediği projeleri biz DSP olarak hayata geçireceğiz. Kandıra halkını ve esnafını kalkındıracak çok iddialı projelerimiz var. DSP olarak birçok alanda kooperatifler kurmayı düşünüyoruz. Zaten sol parti demek, esnafın ve fakirin yanında olan bir parti demek. Projelerimizi ilerleyen günlerde ayrıntılı bir şekilde halkımıza açıklayacağız. Şöyle bir ipucu verebilirim; eğitim alanında çok önemli bir projenin üzerinde çalışıyoruz. Söz konusu projeler, ilçemizde ikamet eden herkesin faydalanacağı alanlarda olacak. Bu projeleri belediye başkan adayını açıklamamızın hemen ardından tüm kamuoyuna duyuracağız. DSP, 29 Mart 2009 yerel seçimlerine Kandıra’da damgasını vuracaktır.

 

Şu anki belediye hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Ben şu anki belediye başkanını eleştirmek istemem, ancak herkes bilgisi ve görgüsü oranında işler yapar. Belediyecilik herkesin yapabileceği işler değil. Bu işe gönüllü olmak gerekiyor. Kendi işinin değil, halkın işinin peşinde koşmak gerekiyor. Belediye başkanının, şahsi işlerinden hizmete zaman ayıramadığı dillendiriliyor. Kandıra halkı bu durumdan çok muzdarip. Belediye hakkında söylenecek çok söz var aslında. Şu an Kandıra Belediyesi'ni Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yönetiyor. Belediye Namazgah Deresi'ni ıslah projesini beceremedi. Şu anki belediyenin yapımına başlamış olduğu konutlar kimin parası ile yapılıyor, önce halka bunun cevabını versin. Sayın Mustafa Öğren belediye başkanlığı mı yapıyor yoksa ticaret mi? Kandıra’da şehir içinde yayaların gezebileceği bir alan bile yok.

 



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑