Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım tırı

Kandıra’da, Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan un yüklü tır, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.

14 Aralık 2015 Saat: 14:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.525 kez okunmuştur

Kandıra’dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım tırı
Kandıra’dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım tırı

Kandıra halkı, Rusya uçaklarının bombaları altında kalan Bayırbucak Türkmenleri için bir haftada 35 ton un toplayarak Türkmen kardeşlerine yapılan saldırılar karşısında duyarsız kalmadığını ispatladı. Kandıra Kaymakamlığı, Kandıra Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti Kandıra Temsilciliği, Kocaeli İHH İnsani Yardım Vakfı, Kandıra Gülsima Eğitim ve Kültür Derneği ve Diyanet-Sen Kandıra Temsilciliği tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde hayırsever vatandaşlardan toplanan yardımlar, Bayırbucak Türkmenlerine düzenlenen törenle uğurlandı. Törene Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Belediye Başkanı Ünal Köken, kurum idarecileri ve tüm STK’lar katılım gösterdi. 

DÜNYANIN SİGORTASIYIZ

Başkan Köken yaptığı konuşmasında Türkiye’nin dünyanın sigortası olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, dünyanın merkezine gelmediği sürece bizim bu dertlerden kurtulma şansımız yok. Bugün baktığımızda Amerika yanımızda gibi görünüyor ama aslında bu işi karıştıran işin arkasında olan yine Amerika. Rusya sadece kullanılan bir ülke.  Esed de onların kuklası. Biz Müslüman Türk Milleti olarak bunun farkında olarak dünyanın merkezine yerleşmeli, güçlü olmalıyız. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece dünyanın sigortasıyız. Biz birazcık zayıflarsak dünyadaki tüm inananlar birer birer kopartılıp gider. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarına, derneklerimize ve özellikle hayırsever Kandıra halkıma verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu. HER ZAMAN

MÜCADELE ETTİK

Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırıları ve katliamları şiddetle kınadıklarını söyleyen Kaymakam Çiçek ise, “Birlik, dirlik ve esenlik için bu taşın altında hepimizin elinin olması gerekiyor. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak şu unutulmasın ki Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu’ndan itibaren hiçbir zaman rahat ve kolay bir dönemden geçmedi. Hep mücadele etti, hep sorunlarla karşılaştı. Birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların üzerinden geldik. Bugün kanayan yara yine bir Müslüman alemi. Bayır Bucak yardım konvoyunda ilk tırımızı uğurluyoruz. Burada emeği geçen STK’lara ve tüm yardımsever insanlarımıza teşekkür ediyorum. Konvoyun yolu uzun. Allah yardımcısı olsun. Kazasız belasız Müslüman kardeşlerimize ulaşsın” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Burhan Bilgin tarafından yapılan dualar ile yardım tırı yola çıktı. STK temsilcileri giyim, un ve gıda yardımları için hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini söyleyerek, önümüzdeki haftalarda 3 tırın daha yola çıkacaklarını belirtti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑