Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Kandıra’da Ünal Köken rüzgarı esiyor

Ak Parti Kandıra Belediye Başkan Adayı Ünal Köken’in bir günlük köy ziyaretlerine eşlik ettik. Köken’in köylerde büyük bir coşkuyla ve başkan gibi karşılandığına bizzat şahit olduk.

27 Şubat 2014 Saat: 22:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.950 kez okunmuştur

Kandıra’da Ünal Köken rüzgarı esiyor
Kandıra’da Ünal Köken rüzgarı esiyor
30 Mart yerel seçimlerde köylerin Kandıra Belediyesi’ne oy kullanacak olmaları nedeniyle belediye başkan adayları köylere daha fazla ağırlık veriyor. 91 köyü ve bu köylere bağlı mahalleleri tek tek gezen belediye başkan adayları halkla buluşarak kendilerine destek istemeye devam ediyor. Bizde belediye başkan adaylarının bir günlük köy ziyaretlerinde izlemek istedik ve ilk durağımız Ak Parti Kandıra Belediye Başkan adayı Ünal Köken oldu.
EKSİKLERİ NOT ALDI Akşamüzeri saat 17:00’de başlayan köy ziyaretlerinde ilk durak Hacılar Köyü oldu. Burada yaklaşık 3 kahve gezen Ünal Köken, halk tarafından büyük ilgi gördü. İlk olarak Hacılar Köy Camii’nde Davut Köken tarafından akşam namazı kıldırıldı. Ardından köy kahvesinde kalabalık bir grupla karşılaşan Köken, halkın sorularını yanıtladı ve eksik ve sıkıntılarını tek tek not aldı. Köken, yaptığı konuşmasında köy halkından dualarını ve desteklerini istedi.
DERDİMİZ MAKAM DEĞİL Köken, “Büyükşehir Belediyesi’nin köylere vermiş olduğu hizmetleri yatırımları hepiniz biliyorsunuz. Bizim tek derdimiz bu hizmetlerin artarak devam etmesini sağlamak. Oy vereceğiniz zaman bir düşünün, bu zamana kadar köylere kim daha fazla hizmet getirdi. Ona göre oylarınızı kullanın. Bizim derdimiz makam ve mevki değil, biz hizmet için oylarınıza talibiz” diye konuştu.
FELÇLİ HASTAYA TEKERLEKLİ SANDALYE Köy kahvesinde yapılan toplantının ardından kadın kollarının ziyaret ettiği Muhammet Yaşa’nın evine giden Köken, burada kadınlarla bir araya geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Köken, kendisine destek isterken, kadınların istek ve taleplerini de not aldı. Ardından yine Hacılar Köyü’nde 3 yıldır felçli olan ve yatağa bağlı olarak yaşayan İsmet Kaçmaz’ı ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu. Yaşlı amcayla bir süre sohbet eden ve moral veren Köken, eşinin talep ettiği tekerlekli sandalye isteğini not aldı ve hemen göndereceğinin sözünü verdi.
GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ Daha sonra yine köy sakinlerinden Mehmet Tutar’ı hasta yatağındayken ziyaret eden Köken, geçmiş olsun temennilerinde bulundu ve ailenin istek ve taleplerini sorarak tek tek not aldı. Hacılar Köyü ziyaretleri bu şekilde sonlanırken, Balaban Köyü’ne geçildi. Burada da iki tane kahveye giren Köken’i köy halkı samimi karşıladı.
GENÇLER GÖÇ ETMEYECEK Köken burada yaptığı konuşmasında, “Kandıra’mızın yeniden yapılandırılması için projelerimiz var. Bildiğiniz gibi ilçemizde en büyük derdimiz işsizlik. Çünkü bölgemizde fabrikalar çok az. Fakat iktidarımız bu anlamda Kandıra’nın önünü açtı .Gıda İhtisas ve Organize Sanayi’nin Kandıra’ya gelmesi onaylandı. Artık sağlayacağımız istihdam alanlarıyla gençlerimiz göç etmeyecek. Bunu başardığımız zaman Kandıra’nın bizi bağrına basacağına inanıyorum” dedi.
KÖKEN, YATSI NAMAZINI KILDIRDI Burada da halkın istek ve taleplerini not alan Köken, gittiği hasta ve ev ziyaretlerinin ardından Kocaoğlu Mahallesi’ne geçti. Burada ilk olarak köy camisine giden Köken, cemaate yatsı namazını kıldırdı. Ardından köy kahvesine geçen Köken, burada büyük bir coşkuyla karşılandı. Köken, gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve halkın yoğun katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.
MAKTA SORUNU ÇÖZÜLECEK Buradan Balaban Köyü’nün Taşanbar Mahallesi’ne giden Köken, köy kahvesinde halka buluşarak bir süre sohbet etti. Ardından Hediyeli Köyü’ne geçen Köken, burada yaptığı konuşmasında köy halkına müjde verdi. Köken, “Biliyoruz ki sizlerin en büyük sorunu makta alanları. Konuyla ilgili sayın milletvekilimiz İlyas Şeker’ ile görüştük. Şeker, yerel seçimlere kadar makta alanlarındaki sorunların çözüme kavuşacağının ve köylülerin mağduriyetinin ortadan kalkacağının sözünü verdi” dedi. Burada da köy halkından destek istedikten sonra Kaypalı Mahallesi’ne geçti. Kaypalı Mahallesi’nde bulunan köy kahvesinde halkla buluşan Köken, burada bir süre sohbet ettikten sonra halası Ömrüye Özdemir’in evine geçti. Hasta halasını ziyaret eden Köken, halasının hayır dualarını aldıktan sonra köyden ayrıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑