Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Kandıra’da turizm bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kandıra’da turizm bölgesi ilan edilen alanda gerçekleşen 1/1000 ve 1/5000’lik projeler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

20 Şubat 2013 Saat: 17:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.473 kez okunmuştur

Kandıra’da turizm bilgilendirme toplantısı yapıldı
Kandıra’da turizm bilgilendirme toplantısı yapıldı
Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç, Kandıra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Deniz Çezik, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ergün Şen, Belediye Meclis Üyeleri Erkan İşler, Rüştü Uygur, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Horoz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi imar ve şehircilik daire başkanlığı yetkilileri ve Kocaeli-Kandıra kıyı bandı kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi birliğine üye sahil köy muhtarları katıldı.
İTİRAZLAR DİKKATE ALINACAK Kandıra sahillerinin turizm alanı ilan edilmesinin ardından 1/1000’lik ve 1/5000’lik turizm imar plan çalışmaları turizm bakanlığına gönderilmişti. Önceki gün Kandıra kaymakamlık toplantı salonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç, planlarla ilgili bir sunum yaptı. Kandıra turizm alanında yapılan çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Gökmen Mengüç bölgede çalışmaların devam ettiğini bundan sonraki planların askı itiraz sürelerinde bazı değişikliklerin yapılabileceğini belirtti. Yeni teklif ve görüşleri almak üzere turizm birliğine yeniden toplantı yapabileceklerini dile getirdi. PLANLARDA OTEL YERİ YOK Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan konuyla ilgili söz aldı. Erdoğan; “Kandıra’da turistlik tesis yapımı için yer isteyen işletmecilere otel yapacak alan gösterilmemesi ilçemizde ciddi sıkıntılara neden olacak. Konuyla ilgili çalışmalar tekrar ele alınarak incelenmesi gerekiyor. Kandıra sahillerinde turizmin kalkınması için yatırımcılara büyük önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
TURİZMDE YETERSİZ Turizm birliği encümen üyesi aynı zamanda otel işletmecisi Erkan İşler, imar plan tanımlanmalarında daha çok mevcut yerleşim alanları içerisinde yapıldığı, ilçemizin turizm geleceği açısından yetersiz kaldığını belirtti. Turizm alanı içerisinde olup da plan dışı kalan turistik ve lejant alanlara önem verilmesini istedi. Ardından sahil köy muhtarları da kendi bölgeleriyle ilgili soru ve beklentilerini yöneltti. Mengüç’ün muhtarların soru ve önerilerine cevap vermesiyle toplantı sona erdi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑