Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’da Soma için dua edildi

4 gün önce Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 300’ü aşkın maden şehitlerimiz için bugün tüm yurtta olduğu gibi Kandıra’da da Cuma hutbesi okunarak dualar edildi.

16 Mayıs 2014 Saat: 15:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.807 kez okunmuştur

Kandıra’da Soma için dua edildi
Kandıra’da Soma için dua edildi
Maden faciasında hayatını kaybeden şehitlerimiz için Türkiye’de 3 gün milli yas ilan edildi. Bugün Kandıra Merkez Şefik Camii imam hatibi cuma hutbesinde şehitlerimiz için şu sözlere yer vererek gönüllere su serpti; “Milletimizin yüreği Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden evlatlarımız için yanıyor. Yüzlerce insanımız çocuklarına ailelerine ekmek getirebilmek için girdiği toprağın altında can verdi. Birçok aile ocağına ve memleketimizin bağrına ateş düştü. Bu dünya ölümlü dünya. Ölümün yaşı, zamanı ve zemini yok. Rabbimiz Kuran-ı Kerim’de ölüm veya benzeri zor durumlarda sabredenler için “Allah sabredenlerle beraberdir” buyuruyor. Böyle zamanlarda sabra ve duaya sığınmalıyız.
Soma’da ya da başka yerlerde yerin metrelerce altına girerek rızkını arayan madenci kardeşlerimiz bizlere emeğin, alın terinin ve helal rızık peşinde koşmanın ne mübarek şey olduğunu öğretti. Onlar şu anda rabbimizin misafirleri, peygamberlerimizin komşuları oldular. Onlar için yüreklerimiz yanıyor elbette. Nasıl yanmasın ki ana, baba, eş, evlat yüreği nasıl teselli edilir ki. Hamdolsun ki bu gibi hallerde Rabbimize sığınmamızı sağlayan iman gibi tükenmez bir hazinemiz, şehitlik gibi bir mertebemiz, dünya nimetlerini hiç mi hiç aratmayacak cennetlerimiz var. Bugünler millet olarak acıları paylaşma, yaraları sarma, vefat edenlere Yasinler Tebarekeler, Fatihalar, ihlaslar ve Hatimler gönderme ve onlar için dua etme zamanıdır.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑