Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’da şenlik vardı

Bu sene ilki düzenlenen Kandıra Çiftçi Şenliği’nde bir araya gelen çiftçiler, gün boyu düzenlenen aktivitelerle eğlenceli bir gün geçirdi

29 Mayıs 2012 Saat: 18:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.972 kez okunmuştur

Kandıra’da şenlik vardı
Kandıra’da şenlik vardı

BİNLERCE ÇİFTÇİ KATILDI Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kandıra Ziraat Odası, Kandıra ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) ve CK Ajans’ın 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle birlikte düzenlediği 1. Kandıra Çiftçi Şenliği, Pazar günü gerçekleşti. Kocakaymaz mevki Ütük Göleti kenarında yapılan etkinliğe binlerce çiftçi katıldı.
PROTOKOL ÇİFTÇİYLE BULUŞTU 40 dönümlük arazi üzerinde yapılan şenliğe AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Sağlık Eski Bakanı Kazım Dinç, Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, Kandıra GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu, Kandıra ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erol Ölmez, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Öztürk katıldı.
TRT GÜN BOYU ÇEKİM YAPTI TRT’den yayınlanan Bu Toprağın Sesi adlı programın gün boyu çekim yaptığı ve yerel gazetelerin yer aldığı etkinlikte birçok firma stant açarak, çiftçilerle bir araya geldi. Şenlikte açılış konuşmasını yapan Kandıra GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu, “Ülkemiz nüfusunun yüzde 33’ü tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Cefakar ve çalışkanlıklarıyla dur durak bilmeden, bizlerin yaşamsal ihtiyacını karşılamaya çaba gösteren, ürettikleri ile ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi tarım ve gıdada önemli mevkilere taşıyan tüm çiftçilerimizin bu özel gününü kutluyorum” dedi.
ÜRETİM KANDIRA’DA OLSUN Eroğlu’nun ardından konuşma yapan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, “Kandıra göç vermekten kurtulsun. Kendi içinde esenlikle üretim sağlayabileceği bir alan olsun istedik” şeklinde konuştu. El birliği ile güzel bir programa imza attıklarını belirten Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, “Kandıra yoğurdu, hindisi, klarneti ve tarıma dayalı kültürü ile Türkiye’de önemli bir yere geldi” diye konuştu. Son olarak kürsüye konuşmacı olarak çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çağrıda bulundu.
KARAOSMANOĞLU: İŞVEREN OLALIM Başkalarının iş isteyeceği konuma gelmemiz gerektiğini belirten başkan Karaosmanoğlu, “Yaşamımızda, bir kesim gıdayı tüketir, bir kesim ise üretir. Kendi geçimimizi günlük sağlamayı temsil eden çalışmalar yanında, daha çok üretimi ekonomik bir şekilde hayata geçirmemiz lazım. Çocuklarınız başka yerlerde asgari ücretle çalışmaktansa, gelin kendi yerlerinize kurulan işletmelerde çalışsın. Başkasından iş isteyeceğimiz yerde, başkalarının bizden iş istediği konuma gelelim” ifadelerini kullandı.
EĞLENCELİ YARIŞMALAR DÜZENLENDİ Konuşmalarının ardından katılan protokole plaketleri, katılım yapan firmalara ise sertifikaları takdim edildi. Konuklar için hazırlanan ücretsiz yemeğin de verildiği şenliğe, organizasyon ekibi tarafından düzenlenen yarışmalar renk kattı. Gün boyu düzenlenen halat çekme, yoğurt yeme, dartı, en güzel hayvan, çuval, muhtarlar yarışıyor gibi yarışmaların yapıldığı şenlikte, ayrıca çiftçi başı seçildi. Çocuklar için kurulan oyun parkurları ve palyaçoların dışında söylenen şarkılarla alana gelen çiftçiler ve halk, doyasıya eğlendi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑