Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra’da sel Kışla Caddesi’ni vurdu

Kandıra’da yaşanan sel baskınları bu yıl hafif atıldı. Kışla Caddesi sakinleri sel nedeniyle mahsur kalırken, merkez ve köylerde ciddi bir sel baskını yaşanmadı.

31 Ekim 2014 Saat: 16:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.666 kez okunmuştur

Kandıra’da sel Kışla Caddesi’ni vurdu
Kandıra’da sel Kışla Caddesi’ni vurdu

İlimizi etkisi altına alan sağanak yağış aralıksız bir şekilde yağması tüm birimleri alarma geçirdi. Kandıra merkez ve köylerinde sel baskınlarına karşılık Kocaeli ve Kandıra Belediyesi alarma geçerken, Kandıra’da ciddi bir sel baskını yaşanmaması ilçe halkını bir nebze de olsa rahatlattı. Her yıl sular altında kalan Kandıra Orhan Mahallesi, Ahmetali Caddesi, Ağva İstanbul Caddesi, Namazgah Deresi, Yulaflı Köprüsü’nde bu yıl alınan önlemler sonrasında sel felaketi yaşanmadı.
KIŞA KÖPRÜSÜ YİNE TAŞTI Kandıra Belediyesi meclis üyesi Erkan Alkan bu bölgelerde incelemelerde bulundu. Kandıra Akdurak Mahallesi Kışla Köprüsü ise her yıl olduğu gibi yine sular altında kaldı. Kışla Caddesi sakinlerinin korktuğu yine başına geldi. Sel sularının yükselmesi Kışla ile Kandıra arasında ulaşımı adeta durdurdu. Kışla Caddesi sakinleri, derenin taşmasıyla mahallerinde mahsur kaldı. Kandıra merkeze giriş çıkışları ise iş makineleriyle sağlanıyor.
TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA Kandıra Araman bölgesi Ömerli Deresi sel baskınlarına maruz kalırken, trafik Sakarya-Kandıra arasında kontrollü bir şekilde geçişi sağlanıyor. Bölgede bulunan tarım arazilerinin büyük bir kısmının sel atında kalması üreticilere büyük ölçüde zarar verdiği tahmin ediliyor. Kandıra Seyrek Sahili’ndeki çok sayıda villa da sağanak yağıştan etkilendiği, ulaşımın güçlükle sağlandığı, edindiğimiz bilgiler arasında yer alıyor. Kandıra Kurtyeri Köprüsü’nde de sel sularının yükselmesi tarım arazilerini su altında bırakırken, Kefken-Kaynarca arasında da ulaşım güçlükle sağlanıyor.
VİLLALAR SULARA TESLİM Kefken Mithat Paşa Mahallesi’nde yüzlerce villa her yıl sular altında kalıyordu. Bu yaz Kumcağız Deresi’nin ıslah edilmesiyle bu yıl korkulan olmasa da alçak bölgede kalan yazlıklar yine sel sularına teslim oldu. Sağanak yağışın bu şekilde devam etmesi Kandıra ve köylerini endişelendiriyor. Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi bu bölgelerde yeterli önlem alsa da yağışın devam etmesi herkesi korkutuyor. Alçak bölgelerde sel baskınlarının yaşanmaması için yetkililer aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑