Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kandıra;da pazarcılar dertli

Yaz aylarında daha harektli olması beklenen Kandıra;nın merkezinde kurulan Çarşamba Pazarı esnafı, durgunluktan şikayetçi. Satışların Birkaç ay öncesine oranla yarı yarıy...

11 Mayıs 2009 Saat: 03:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.607 kez okunmuştur

Kandıra;da pazarcılar dertli
Kandıra;da pazarcılar dertli

Yaz aylarında daha harektli olması beklenen Kandıra’nın merkezinde kurulan Çarşamba Pazarı esnafı, durgunluktan şikayetçi. Satışların Birkaç ay öncesine oranla yarı yarıya düşmesi, pazarcı esnafının yanı sıra üreticiyi de sıkıntıya soktu.

 

 

KANDIRA semt pazarlarında son günlerde yaşanan durgunluk, esnafın geçim sıkıntısı yaşamasına neden oluyor.

Kandıra kent merkezine kurulan Çarşamba Pazarı, son yılların en durgun zamanlarını yaşıyor. Yaz ayları olmasına ve tatilcilerin de Kandıra'ya uğramasına rağmen satışlarda geçtiğimiz aylara oranla büyük ölçüde düşüş yaşandığını söyleyen pazarcı esnafı, “Eskiden bu dönemlerde pazarda iğne atsanız yere düşmezdi. Geçim derdine düşmüş durumdayız” dediler.

 

OĞLUM PARA BEKLİYOR

Kandıra’nın Süllü Köyünde oturan 70 yaşındaki Fatma Akbaş da bu pazardan geçimini sağlayanlardan. Fatma Akbaş, “Bu haftada hiç iş yok. Geçimimi bir tek bu işle sağlıyorum. Durgunluk olduğu zaman da zor durumda kalıyorum. Hasta bir oğlum var ve onun bakımını sağlamak zorundayım” dedi.

 

SONUMUZ NE OLACAK

Kandıra Çarşamba Pazarı’nda esnaflık yapan bir başka isim de Beşir Demir. Demir de durgunluktan yakınıyor. 12 yıldır Çarşamba pazarında esnaflık yapan Akbaş, “Tüm esnaf arkadaşlarım da benim gibi. Sonumuz ne olacak bilemiyorum” diye konuştu.

Pazarcı esnafı kadar, üretici de durgunluktan yana dertli. Çünkü ürettiği sebze ve meyve satılmayan çiftçi de kara kara düşünmeye başladı.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑