Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Kandıra’da müzik dinletisi

Bizkandırayız Şiir Topluluğunun düzenlemiş olduğu Şiir akşamlarından biri daha 2022 yılının en uzun gecesinde Kandıra Yelken Sinemasında gerçekleşti

23 Aralık 2022 Saat: 23:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.278 kez okunmuştur

Kandıra’da müzik dinletisi
Kandıra’da müzik dinletisi

Şair, ressam, eğitimci Müberra Bülbül’ün Silüet adlı şiir kitabının tanıtımının da yapıldığı şiir dinletisinde saz sanatçısı ve sağlık çalışanı Derya Demirel ve K.B.B Konservatuarı keman bölümü öğrencisi Mustafa Ertosun’un sazıyla sunduğu müzik ziyafeti izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

ŞİİRLERİNE İLHAM OLAN KONULARI ANLATTI
Sunuculuğunu ve ev sahipliğini Bizkandırayız Platformu Başkanı Aygün Aynagöz’ün açılış konuşması Yelken Sineması sahibi Teoman Yelkencioğlu’na teşekkürü ile başladı. İki yıldır Kefken Ortaokulu’nda resim öğretmenliği yapan Müberra Bülbül hayat hikayesini ve şiirlerine ilham konusu olayları anlattı.

Kendi şiirlerinden örnekler sunarken Derya Demirel ve Mustafa Ertosun fon müziği ile eşlik ettiler. Ülkemizin çeşitli yörelerinden çeşitli türküleri seslendiren Derya Demirel izleyicilerin büyük beğenisini aldı.

GECEYİ RENKLENDİRDİLER
Ardından Bizkandırayız Şiir Topluluğu üyeleri Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Nazım Hikmet, Mevlana, Gülseren Ç, Mehmet Akif Ersoy, Abdürrahim Karakoç, Vedat Türkali’den şiirler okudular.

Mücahit Küçükcici kendi yazdığı Kandıra şiiri de izleyiciler tarafından çok beğenildi. Ayrıca Mustafa Yıldız, Müfide Ecevit, Ömer Aslan, Ece Avşar, Aygün Aynagöz, Sabahat - Cem Ulutaş, şiirleriyle, Kandıra Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Sertaç Tugay da seslendirdiği şarkılar ile geceyi renklendirdiler.

Şair Müberra Bülbül’e katılım sertifikasını Kandıra Belediye Başkanlarından İsmail Genç, Ahsen Okyar, Bizkandırayız platformu Başkanı Aygün Aynagöz verdi.

KATILIM BELGELERİ VERİLDİ
Saz sanatçıları Derya Demirel’e katılım belgesini Kandıra Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Sertaç Tugay, A.D.D. Kandıra şube yönetimi kurulu üyesi Safa Alkan ve Nar Çiftliği sahibesi Nardane Kuşçu, Saz sanatçısı Mustafa Ertosun’a katılım belgesini Kandıra Gençler Birliği Yönetim Kurulu Üyelerinden Mücahit Cici ve Ramazan Dağtekin birlikte verdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑