Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’da meğer limonda yetişiyormuş

Şahin ailesi Kandıra’da bir ilki gerçekleştirdi. Bunun meyvesini de 20 yıldan beri topluyor. İklim şartları bakın Kandıra’da nasıl oluyormuş?

11 Haziran 2013 Saat: 14:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.890 kez okunmuştur

Kandıra’da meğer limonda yetişiyormuş
Kandıra’da meğer limonda yetişiyormuş
Limon, ılıman iklime sahip Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişmektedir. Kandıra ne kadar tarıma elverişli olsa da portakal, mandalina, limon gibi meyvelerin yetiştirilmesine iklim şartları elvermiyor. Kandıra Yusufça Köyü Yaramazlar Mahallesi’nde çiftçilikle geçimini sağlayan Veysel-Şaizer Şahin çifti, Kandıra’da bir ilki gerçekleştirdi. Saksıda başlayan limon ağacının hikayesi 20 yıldan beri meyvesiyle Şahin ailesinin limon ihtiyaçlarını karşılamış.
GÖRENLER ŞAŞIRIYOR 20 yıl önce Kandıra Yusufça Köyü Yaramazlar Mahallesi’nde Şahin ailesi bir saksıya limon ağacı dikmiş. İklim şartlarını göz önüne alarak kışın evine, yazın bahçeye koyan Şahin ailesi ilk mahsulünü 20 yıl önce almış. O günden bugüne yetiştirdikleri bu limon ağacından tüm ihtiyaçlarını karşılayan Şahin ailesi olayı şu şekilde anlatıyor; “20 yıl önce bir saksıya limon ağacı diktik. Kış aylarında eve aldık, yaz aylarında ise bahçeye koyduk. Kış aylarında çiçek çıkartan limon ağacı yaz aylarında sürekli meyvesini veriyor. 20 yıldan beri pazardan hiç limon almadık. Tüm ihtiyaçlarımızı bu ağaçtan giderdik. Normalde Kandıra bölgesinde limon yetişmediğini herkes bilir ama bahçemizde bu limon ağacını görenler hayretler içerisinde kalıyor. İstense Kandıra’nın bu verimli topraklarında her meyve ve sebze yetiştirilebilir.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑