Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kandıra'da köylüler satışlardan mutsuz

Kandıra Türkocağı caddesinde kurulan köylü pazarında tezgah açan köylü esnafı, satışların düşük olmasından yakınırken ürünleri satamadan geri döndüklerini söyledi.

11 Mayıs 2009 Saat: 21:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.771 kez okunmuştur

Kandıra'da köylüler satışlardan mutsuz
Kandıra'da köylüler satışlardan mutsuz

Kandıra Türkocağı caddesinde kurulan köylü pazarında tezgah açan köylü esnafı, satışların düşük olmasından yakınırken ürünleri satamadan geri döndüklerini söyledi. Kandıra Türkocağı Caddesinde kurulan köylü pazarında, bu hafta da satışlar beklenen seviyede gerçekleşmedi. Pazar esnafı kriz nedeniyle satış yapamamaktan dert yandı. Daha önce kalabalık olan pazarın şimdilerde neredeyse bomboş olduğunu belirten köylüler satışlar durduğu olduğu için ürünlerini satamadan geri götürmenin üzüntüsünü yaşadı. Kandıra köylü pazarı esnafı uzun zamandır kriz nedeniyle insanların belirli ihtiyaçları dışında pek alış veriş yapmadığını belirterek para kazanamadıklarını dile getirdiler. Kandıra’nın Balcı köyünde oturan Kemal Güler: “3 yıldır pazarcılıkla uğraşıyorum. İşlerimiz şu aralar çok bozuk. Haftada 2 defa Pazar açıyorum ama yeterli satış olmadığından para kazanamadan eve eli boş dönüyoruz. Satışlardan memnun değiliz. Kriz herkesi etkilediği gibi bizi de etkiledi” dedi. Kandıra’nın Babaköy Mehmet Kaymaz ise pazarın durumunu şöyle anlattı: “10 yıldır pazarcılık yağıyorum. Bu seneye kadar işlerimiz hiç bu kadar kötü olmamıştı. Aldığımız malları satamadan geri götürüyoruz. Yaptığımız satışlarla ancak kendi karnımızı doyuruyoruz. Sizde görüyorsunuz. Pazar neredeyse bomboş gelenlerde para olmadığı için tezgâhlara bakıp almadan geri dönüyorlar” dedi.

Kandıra’nın Sinanlı Köyünden Şenol Filiz: “Uzun zamandır bu işi yapıyorum. İşlerimiz bu seneye kadar hiç bu kadar kötü olmamıştı. Bu sene kriz bizleri de çok etkiledi. Bu soruna biran önce çözüm bulunması gerekir. Yoksa köylünün hali perişan daha da kötü olacak” dedi.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑