Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra'da Hıdrellez “Uç Beyi” Tepesinde De Kutlandı

Baharın müjdecisi anlamına gelen Hıdrellez tüm yurtta olduğu gibi Kandıra’nın çeşitli bölgelerinde de kutlandı. Baba Tepesi başta olmak üzere İlçe’nin belli noktalarında düzenlenen şenlikler festival havasında gerçekleştirildi.

8 Mayıs 2012 Saat: 18:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.436 kez okunmuştur

Kandıra'da Hıdrellez “Uç Beyi” Tepesinde De Kutlandı
Kandıra'da Hıdrellez “Uç Beyi” Tepesinde De Kutlandı

Kandıra Akdurak Mahallesi Kışla Caddesi üzerinde bulunan “Uç Beyi” tepesinde sabah saatlerinde başlayan Hıdrellez Şenliğinde davetlilere hoş dakikalar yaşattı. Kandıra Baba Tepesi, Bolu Köyünde Hıdrellez şenlikleri kutlandı. Bu yıl ilk kez Kandıra Akdurak Mahallesi Muhtarı Cüneyt Özcan’ın girişimiyle Mahallesinde bulunan “Uç Beyi” tepesinde Hıdrellez şenlikleri düzenledi. Muhtar Özcan, “Uç Beyi” türbesinin bulunduğu bu alanda Hıdrellez şenlikleri ile birlikte mevlidi Şerif ve çeşitli ikramlarda bulunarak bir ilki gerçekleştirdi.
Hıdrellez Şenliklerine Kandıra ilçe Kaymakamı Hamza Erkal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, Halk Eğitim Müdürü İsmail Birdane, İlçe Müftüsü Burhan Bilgin, İl Genel Meclis Üyeleri Haluk Şen, Recep Şenol, Belediye Meclis Üyesi Erkan İşler, CHP ilçe başkanı Muzaffer Yağız, MHP İlçe başkanı Zekeriya Bayraktar, Büyükşehir Park ve Bahçeler Müdür Yardımcısı Erhan Öztürk, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz, Ziraat Odası Başkanı Kemalettin Er, PTT müdürü Rabia Gökyer, çok sayıda muhtar ve vatandaşlar katıldı.
Yıllar öncesinde Hıdrellez kutlamalarının yapıldığı mekanlardan birisi olan “Uç Beyi Tepesi’nde, yıllardır tam bir sessizlik hakimdi. Cüneyt Özcan’ın mahalle muhtarı olmasının ardından, yeniden gündeme getirilen “Uç Beyi” yıllar sonra tekrar halkın hizmetine açıldı. Artık Kandıra halkının gezip dolaşabileceği ailece piknik yapabileceği doğa manzaralı bir alana kavuşmuş oldu. Muhtar Özcan’a mahalle halkı ve katılımcılar bu tür girişiminden ötürü kendilerine teşekkür etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑