Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kandıra’da “Farkındalık Yürüyüşü”

Kandıra Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından, Engelliler Haftası çerçevesinde “Farkındalık Yürüyüşü” düzenlendi.

13 Mayıs 2023 Saat: 15:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.023 kez okunmuştur

Kandıra’da “Farkındalık Yürüyüşü”
Kandıra’da “Farkındalık Yürüyüşü”

Kandıra Özel Eğitim Uygulama Okulu, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası çerçevesinde “Farkındalık Yürüyüşü” düzenlendi. Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu Bando Takımı eşliğinde Zafer İlkokulu bahçesinden başlayarak belediye çay bahçesine kadar yapılan yürüyüşe İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kızmaz, Şube Müdürü İsa Ekiz, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLER

Etkinlikte açıklama yapan Okul Müdürü Hüdaver Soylu, “Bilindiği gibi her yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Hafta boyunca özel bireylerimizin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenledik. İnsanlar eşit doğarlar ve topluma katılımda eşit haklara sahiptirler. Ancak gerçek yaşamda bazı gruplar; sosyal durumları, bilişsel ve fiziksel farklılıkları açısından söz konusu haklara sahip olamamaktadırlar. Engelliler de bu grubun bir kategorisini oluşturmaktadır.

ONLAR BİZİM BİR PARÇAMIZ

Doğuştan veya sonradan engelli olmak, hiç kimsenin kendi isteği ile olan bir durum değildir. Gelecekte başımıza nelerin gelebileceğini, ne olacağını bilemeyiz. Bugün için sağlam bir vücuda, sağlıklı bir bedene sahip olabiliriz ama yarın başımıza gelebilecek kötü bir hadiseden dolayı engelli olma ihtimalimiz yüksektir. Engelli vatandaşlarımız bizim gerçeğimiz, bizim bir parçamız olduğunu kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız.

ASIL ENGEL ONLARI GÖREMEYEN GÖZLERDE

Kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak ona göre düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Bunu yapabildiğimiz zaman, engelli kardeşlerimizin önündeki engeli ortadan kaldırabilir ve onların yaşamlarını kolaylaştırabiliriz. Bu, birey olarak bizim görevimiz olduğu gibi kurumların da görevidir. Ve diyoruz ki; asıl engel elde, ayakta, gözde, dilde, kulakta ve zihinde değildir. Her ne kadar engelliler denilse de; asıl engel onları göremeyen gözlerde, onlara koşmayan ayaklarda, onlara uzanamayan kollarımızda ve onları sevmeyi bilmeyen yüreğimizdedir” şeklinde konuştu. Etkinlik öğrencilerin gökyüzüne balon uçurmalarının ardından sonlandırıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑