Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra'da Dev Buluşma

Kocaeli Kandıralılar Derneği’nin ilk Danışma Kurulu toplantısı, Kandıra’nın önemli isimlerini bir araya getirdi.

22 Mayıs 2012 Saat: 22:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.399 kez okunmuştur

Kandıra'da Dev Buluşma
Kandıra'da Dev Buluşma
Kocaeli Kandıralılar Derneğinin Mart ayında yapılan kongresinde seçilen Danışma Kurulu ilk toplantısını Kandıra’da gerçekleştirdi. Kandıra Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda birbirinden önemli isimler vardı. Harun Reşit Kacagöz’ün açılış konuşması ile başlayan toplantıya 18 Dönem (1987-1991) Kocaeli Milletvekili Erol Köse Başkanlık etti. Danışma Kurulu Başkanlık Divanında, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kacagöz ile Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar da Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 9 BELEDİYE BAŞKANI Toplantıya; Kandıra Belediye Başkanları: Turan Sarı (1977-1984), Kenan Evin (1984-1994), Ercüment Şahin (1994-1999), İsmail Genç (1999-2004), Mustafa Öğren (2004-2009) ve 2009’dan itibaren gören yapan Cengiz Kan ile İzmit Belediye Başkanlığı yapan Erol Köse (1971-1977), son Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk (2004-2009) ve Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman (2004-2009), KANDIRALILAR DERNEĞİ BAŞKANLARI Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanları; Turan Sarı (1996-1998), Yavuz Güneş (1998-2000), Günay Gülcü (2000-2002), Av. Hüseyin Acurman (2002-2004), Erdal Baykara (2004-2006), Dr. İsmail Çapcı (2006-2008), Recep Yıldız (2008-2010), Erdoğan Alkan (2010-2012) ve 2012 Mart ayında iki yıl görev yapmak üzere seçilen Elektrik-Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz,
BÜYÜK İLGİ Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Emel Ceylan Balcıoğlu, Yarımca Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Veysel Şenol, DP İl Başkanı Levent Yağız, Kandıra Devlet Hastanesi Müdürü Orhan Can, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bayrak, Av. Nayim Ulaş, KOÜ Öğretim Görevlisi Atakan Alkan, Kabaağaç Köyü Muhtarı Mustafa Bayram Çelik, Metin Gönül, Salim Yaşar, Erdoğan Görgün, İbrahim Yılmaz, Volkan Bulgurcu, Ahmet Güngör, Ertaç Tugay, Yavuz Bektaş, Serkan Bebek ve Kandıra Kent Konseyi Başkanı İlhan Tezcan katıldı. CENGİZ KAN BİLGİ VERDİ Toplantıda Kandıra’da gerçekleşen ve gerçekleşecek projeler hakkında bir sunum yapan Belediye Başkanı Cengiz Kan; “Bir bütünün eksiklerini bulmak yerine bu eksikleri gidererek bir bütünü oluşturmalıyız. Kocaeli Kandıralılar Derneği’nin ilk Danışma Meclisi toplantısına ev sahipliği yapmanın, benden önce görev yapmış Başkanlarımız ile birarada olmanın mutluluğunu yaşıyorum, 2009 yılından beri Kandıra’yı huzurlu, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent yapmak ve daha ileriye götürmek için çalışıyoruz.” dedi. Slayt eşliğinde Kandıra’daki Kent Meydanı düzenlemesinden, kadın girişimcilerin, çiftçilerin desteklenmesine kadar yirmiden fazla konu başlığı ile Kandıra’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan gelen soruları da cevapladı.
GÖRÜŞ VE DEĞERLENDİRMELER Söz alan Yavuz Güneş, “Yolların açılması ve 20 dönüm üzerine kurulacak canlı hayvan pazarı projesi heyecan verici”, Av. Hüseyin Acurman, “sahillere özel ilgi gösterilmeli ve ihmal edilmemeli”, Orhan Can, “Kandıra MYO’da Ziraat ve Turizm Bölümleri için teklif götürülmesi ve eski Hastanenin Kandıra Müzesi olarak muhafazası”, Abdullah Köktürk, “Kandıra GİOSB projesinin getireceği nüfusun mesken ihtiyacının TOKİ ile irtibat kurularak şimdiden planlanması”, Kenan Evin, “Birçok projeyi ilk defa duydum. Bu çalışmalar Sivil toplum kuruluşları ile paylaşılmalı, Namazgah Deresi, kanala dönüştü. Kerpe’deki 5 yıldızlı otelin faaliyete geçmesi için yardımcı olunmalı,”, Ercüment Şahin, “İmar Planları en kısa sürede doğru olarak onaylanması gerekiyor. Spor ve sosyo kültürel faaliyetlere özel ilgi gösterilmeli” Dedi. İKİNCİ TOPLANTI BÜYÜKŞEHİRDE Toplantı sonunda Danışma Kurulu Başkanı Erol Köse,” Tarihi bir anı birlikte paylaştık, Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyoruz. Kurulumuzun altı ay içinde gerçekleşecek ikinci toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden Kandıra için hazırlanan projelerle ilgili bilgi alacağız.” Dedi. EROL KÖSE’YE YOĞURT VE ÇİÇEK Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Danışma Kurulu Başkanı Erol Köse’ye file içerinde Kandıra Yoğurdu ve bir buket çiçek takdim etti. Toplantıya katılanlara da Mancarlı pide ve ayran ikramında bulundu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑