Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’da Bayramlar Bir Başka Oluyor

Her y

21 Ağustos 2012 Saat: 18:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 16.478 kez okunmuştur

Kandıra’da Bayramlar Bir Başka Oluyor
Kandıra’da Bayramlar Bir Başka Oluyor
Kandıra 91 köy muhtarlığı, toplam 325 mahalle ve köye sahip. Kandıra’nın büyük bir bölümünün göç vermesi nedeniyle bayramı fırsat bilen Kandıralılar köy meydanlarını adeta neşelendiriyorlar. İzmit veya farklı illerde ikamet eden Kandıra halkının bayram vesilesiyle akrabalarını ve dostlarını görmek için köylerine geliyor. Oluşan bu kalabalık nedeniyle Kandıra köylerinde coşkulu bir bayram havası yaşanıyor.
Eskiden bayramlar da büyükler ziyaret edilip elleri öpülür bu vesile ile hem hasret giderilir hem de dostluklar pekişirdi. Şimdi bayramlar sadece gençlerin ve çocukların köy meydanlarında yürüyüş yaparak stres atması ve çevre köylerin bir nokta da toplanması ile gençlerin tanışma ve bu vesileyle evlilik kervanına katılmalarına neden oluyor. Kandıra’da toplu bayramlaşma şu köylerde gerçekleşiyor, Ramazan Bayramı üç gün kutlanıyor. İlçemizin yedi bölgesinde Bayramlar şu şekilde:
Kandıra’nın köylerinde 1. gün; Araman, Kefken, Ketenköy, Akçakese, Deliveli, Belenköy, Akçaova köylerinde, 2.gün ise Ömerli, Kurtyeri, Babalı, Sepetçi, Gügüşler, Hediyeli, Akıncılar köylerlerinde, 3.günü ise Selimköy, Koçunköyü, Fettah kışla, Elmacık, Kubuzcu, Çerçili, Tokaçlar da bayramlaşma törenleri yapılırken diğer köylerde de bayramlaşmalar yapılsa da bu köyler gibi kalabalık olmuyor.
Bu bölgelerde kutlanan bayramlara çevre köylerdeki halkın da katılmasıyla renkli görüntüler ortaya çıkıyor. Bunun gibi çok sayıda köylerimizde de bayram kutlanıyor. Toplu bayramlaşmalar, özellikle çocukların hayalini süslerken gençler büyük bir kalabalık içerisinde volta atarak bayramın tadını çıkartıyorlar. Bunu fırsat bilen seyyar satıcılar ise bayram yerlerinde tezgahlarını kurarak çifte bayram yaşıyorlar.
325 mahalle ve köy Kandıra’nın yedi farklı bölgesinde birinci, ikinci ve üçüncü günleri toplanarak hem köylerin birbirleriyle kaynaşması hem de halkın birbirleriyle tanışmasına vesile oluyor. Kandıra’nın bu güzel bayramları nedeniyle farklı il ve ilçelerde bulunan vatandaşlar bu güzelliği yaşamak için bayramları iple çekiyorlar. Günümüzde her geçen gün unutulan bayramlar Kandıra ve köylerinde asırlar boyu devam eden gelenek sayesinde yaşanmaya devam ediyor. Kandıra ve köylerinde yıllardır geleneksel hale gelen bayramlaşma törenleri yerel ve ulusal gazetelerde de yerini alıyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑