Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kandıra;da Balıkçılar sezona hazır

1 Eylül tarihinde de avlanma yasağının sona ermesiyle sezonu açacak olan balıkçılar, tatlı bir telaş içerisinde. Teknelerini elden geçiren, ağlarını onaran balıkçılar;ras...

11 Mayıs 2009 Saat: 19:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.489 kez okunmuştur

Kandıra;da Balıkçılar sezona hazır
Kandıra;da Balıkçılar sezona hazır

1 Eylül tarihinde de avlanma yasağının sona ermesiyle sezonu açacak olan balıkçılar, tatlı bir telaş içerisinde. Teknelerini elden geçiren, ağlarını onaran balıkçılar “rastgele” demek için gün artık gün sayıyor

 

KANDIRA Kefkenli balıkçılar av sezonunun açılmasına sayılı günler kala son hazırlıklarını sürdürüyor. Teknelerini bir bir Kefken limanında çeken balıkçılar, bu sezonun daha iyi geçmesini umud ediyor. Kefken Limanı'nda şu anda 120 adet tekne bulunuyor, bunların 80'i Kefkenli balıkçılara ait. İstanbul, Ereğli, Bartın, Akçakoca gibi il ve ilçelerden de bakım için Kefken Limanı'na gelen balıkçılar, sezon için burada hazırlanıyor. Limanda trol teknesi ve kum midyesi avcılığı yapan tekne sayısı 40, voli ismi verilen orta boy palamut, kalkan avlayan tekne sayısı 45. 20 adet sandal da bakımda.

                 

“ENİZİ KİRLETMEYİN”

Kefken Limanı'nın bakım ve onarımlar için yetersiz olduğunu dile getiren balıkçılar, Kefken Köyü'nün atıklarının denize boşaltıldığını iddia ederek durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler:

“BU noktada limanın tabanı bataklık halde. Taban tamamen balçıkla kaplı. Limanda yaşanan bu çevre katliamı ve ekmek teknelerinin bulunduğu noktaya bırakılan artıklar hepimizi olumsuz etkiliyor. Bu yönde limandaki suyun temizlenmesi ve zeminin taranması için yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz.”

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑