Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’da asırlık düzen bozuldu

Şehir merkezindeki kurumlar tek tek merkez dışına alınıyor. Halk ulaşımda zorluk çekerken Kandıra merkezde şehir içi minibüsleri her geçen gün halkın istek ve taleplerine göre çoğalıyor.

12 Mart 2014 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.980 kez okunmuştur

Kandıra’da asırlık düzen bozuldu
Kandıra’da asırlık düzen bozuldu
Kandıra merkezde hizmet veren kurumlar tek tek merkez dışına alınıyor. Kandıra Meslek Yüksek Okulu Akdurak Mahallesi Akçakayran mevkiinde, Tabu Kadastro ise Orhan Mahallesi Ahmetali Caddesi üzerinde yer alıyor. M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi ise Orhan Mahallesi Kabaağaç yolu üzerinde, Halk Eğitim Müdürlüğü ise Akdurak Mahallesi’nde yer alıyor. Buna benzer önemli kurumların Kandıra merkez dışına alınması şehir içi minibüslerinin ilçemizde çoğaltırken, halkımızın da huzuru kaçırıyor.
KANDIRA BÜYÜYOR MU? Kandıra’nın geniş bir coğrafya içerisinde olması yüz ölçümünün geniş olması, çok sayıda köye sahip olması nedeniyle merkezdeki kurumlarda ulaşım sıkıntısı yaşıyor. Arabası olana bu kurumlar 5 dakika olsa da arabası olmayanlara adeta bu kurumlara gitmek çile oluyor. Bugüne kadar hep Büyükşehirlerde şehir içi ulaşım aracı görürdük. Artık Kandıra’da da şehir içi minibüslerine de ihtiyaç duyulmaya başlandı. Kandıra merkezdeki önemli kurumların merkez dışına alınması ilçemizi büyüyor gibi gösterse de şu günlerde pek büyüdüğü söylenemez.
HALK TEPKİLİ Kandıra merkezde 15 bin nüfus bulunurken, köyleriyle birlikte 50 bin nüfus yer alıyor. Bu halkımız ihtiyaçlarını Kandıra merkeze gelerek gideriyor. Alışagelmiş asırlık düzenlerinin bozulmasına tepki gösterseler de yetkililerin ilçemiz için daha iyi düşündüklerini de öne sürüyor. Şimdilerde köy halkımız ilçemize köy minibüsleri ile geldikten sonra hastaneye gidebilmek için şehir içi minibüsü arıyor. Bizde halkımızın bu ulaşım sorununu çözmek için 49 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Yüksel Sağlam ile bu kurumlara minibüs saatlerini ve güzergahlarını sorduk.
15 DAKİKA ARA İLE SERVİS Başkan Yüksel Sağlam, “Diğer kurumlara minibüs servislerimiz hiç aksatmadan devam ederken Kabaağaç yolu üzerinde açılan yeni hastanemize ise şu güzergahı belirledik; Akdurak Mahallesi’nde bulunan Ata Ekmek Fırını’nın önünden kalkan şehir içi servisleri, sağlık ocağı karşısındaki duraktan ve emniyetin karşısındaki duraktan yolcu alarak aynı güzergahtan yeni M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’ne gidiyor. Araçlarımız 07:30 ile 18:00 arası 15 dakika arayla 18:00 ve 24:00 arası 30 dakika arayla hareket ediyor. Halkın istek ve taleplerine göre şehir içi minibüslerimizin güzergah alanını genişletebilir ve saatlerini daha kısa aralıklara çekebiliriz” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑