Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’da araç muayene çilesi

Kandıra’da her ay aynı şeyler yaşanıyor. Vatandaş aracını muayene ettirmek için akşamdan kuyruğa girdiği halde araçlarını muayene ettiremiyor. Sıra almak için vatandaş birbiriyle kavga ediyor

10 Şubat 2013 Saat: 23:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.376 kez okunmuştur

Kandıra’da araç muayene çilesi
Kandıra’da araç muayene çilesi
Kandıra kapalı pazar yerinde ayda 3 kez araç muayene istasyonu kuruluyor. Aracını muayene ettirmek isteyen vatandaşlar gece yarılarında sıraya girmek zorunda kalıyor. Araç muayene istasyonunda sistem ilginç bir yöntemle yürütülüyor. Duvara asılmış bir kartona kim ismini yazarsa o sırayı kapmış oluyor. Sabahın erken saatlerinde gelen maalesef akşamdan kartona ismini yazanların engeline takılıyor. Bu ilgisizlik sonrasında da halk birbiriyle sıra için tartışıyor. 4 Şubat Pazartesi günü başlayan araç muayenesi Çarşamba hariç Perşembe günü de sürdü. Bu zaman diliminde her gün 20 araç muayeneye alındı. Kandıra’nın en uzak köylerinden gelen vatandaşlar akşam saatlerinde Kandıra kapalı pazar yerinde araçlarını muayene ettirmek için yerlerini aldı. Sabaha kadar araçlarında bekleyen vatandaşlar araçlarını muayene ettireceği sırada gergin anlar yaşandı.
KARTONA İSİM YAZILIYOR Vatandaşlar, akşamdan muayene alanına gelerek duvarda asılan kartona isimlerini yazmışlar. Akşamdan sabaha kadar araçlarının içinde kuyrukta bekleyen vatandaşlar ise araçlarını muayene ettiremeden geri dönmek zorunda kaldı. Sırada aracıyla bekleyen, kartonda ismini yazdıranın nedense hep gerisinde kalıyor. İşte bu adaletsizliğe vatandaş büyük tepki gösteriyor. Bu tartışma yıllardır Kandıra’nın çilesi oldu. Siyasi ve idarecilerin bu konuya ilgisiz kalmaları vatandaşı çileden çıkartıyor. Kandıra’nın 318 mahalle ve köyü bulunuyor. 70 bin nüfusa ve büyük bir coğrafyaya sahip olan Kandıra’ya en uzak köy 35 km. Buralardan araçlarını muayene ettirmek için Kandıra’ya gelen yüzlerce vatandaş, yıllardır bu çileyi çekiyor. Vatandaş kuyruk için birbiriyle tartışıyor.
2 GÜN SÜREN KUYRUK Erol Bayraktar, 2 gün kuyruğa girmesine rağmen aracını bir türlü muayene ettirememiş. Yapılan haksızlıklar karşısında tepkisini gösteren Bayraktar, muayene istasyonundaki vatandaşlarla sıra kavgası etti. Herkes aynı şikayeti paylaşsa da yapılacak bir şeyin olmadığını belirttiler. Bunun üzerine sırada bekleyen vatandaşlar arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmeden son bulsa da bu tür sıkıntılar Kandıra’da sürüp gidecek gibi görünüyor. Bayraktar tepkilerini şu şekilde ifade ediyor; “3 gündür sıra alıp aracımı muayene ettirebilmek için büyük uğraş sarf ettim ama sıra alamadım. Sabahın erken saatlerinde geldiğimde akşamdan hazırlanan liste engel oldu. Akşam listeye ismimi yazdırdığımda ise yine aracımı muayene ettiremedim. Benim gibi onlarca vatandaş araçlarını muayene ettiremeden geri dönmek zorunda kaldı.
HALK ÇOK MAĞDUR Ben emekli olduğum için zaman sıkıntısı yaşamıyorum ama çalışan insanlar her sabah benim çektiğim sıkıntıları çekiyor. Bu kadar uğraştığımız halde araçlarımızı muayene ettiremiyoruz. 20 aracın üzerindeki araçları muayene etmiyorlar. Yetkililerden yardım istiyoruz. Araç muayene istasyonun halkın menfaatlerini göz önüne alarak sorunları çözmesini temenni ediyoruz. Sıra alma noktasında ilçemizden bir kurum aracılığıyla anlaşılıp vatandaşın bu yönteme göre hareket etmeleri sağlanabilir. Bu şekilde halkın mağduriyeti giderilsin. Muayene yapan görevliler ile vatandaşların karşı karşıya gelmemesi için yetkililerin bir çözüm üretmelerini istiyorum.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑