Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra'da 100 yıl boyunca su sıkıntısı yaşanmayacak

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra'da İSU'nun en büyük yatırımlarından biri olan Namazgah Deresi'ndeki ıslah çalışmalarını inceledi.

11 Mayıs 2009 Saat: 22:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.388 kez okunmuştur

Kandıra'da 100 yıl boyunca su sıkıntısı yaşanmayacak
Kandıra'da 100 yıl boyunca su sıkıntısı yaşanmayacak

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra’da İSU’nun en büyük yatırımlarından biri olan Namazgah Deresi’ndeki ıslah çalışmalarını inceledi. Başkan Karaosmanoğlu, yapımı devam eden arıtma tesisi, 2 yıl içinde yapılacak barajın da tamamlanmasıyla Kandıra’da 100 yıl boyunca su sorunu yaşanmayacağını müjdeledi.

 

BAŞKAN, DERENİN İÇİNE GİRDİ

Başkan Karaosmanoğlu’na Namazgah Deresi’ndeki incelemeleri sırasında AK Parti Kandıra Belediye Başkan adayı Cengiz Kan ile İSU Genel Müdürü İlhan Bayram eşlik etti. Namazgah Deresi’ndeki çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, derenin içine de girerek, çalışan işçilere kolay gelsin dileklerinde bulundu.

 

DERE KENARINDA PİKNİK YAPILACAK

Namazgah Deresi boyunca yürüyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Namazgah Deresi mezbelelik bir haldeydi ve Kandıra’nın ortasında çirkin bir görünüm oluşturuyordu. Kandıra’nın her sıkıntısında olduğu gibi bu sorununda da Büyükşehir olarak biz konuya el attık. Namazgah Deresi’ndeki çalışmalarımız tamamlandığında Kandıralılar, derenin çevresinde piknik bile yapabilecek’’ dedi.

 

KANDIRAYA BARAJ SÖZÜ

Kandıra’da yapımı devam eden su arıtma tesisiyle ilgili olarak da genel müdür Bayram’dan bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Su arıtma tesisimizin bu yılın temmuz ayında bitmesini planlıyoruz. Böylece yaz aylarında Kandıra’nın musluklarından arıtılmış, pırıl pırıl bir su akacak. Bu yıl yapımına başlayacağımız barajın da 2 yıl içinde bitirilmesini planlıyoruz. Baraj da tamamlandığında hem köylerimize de arıtılmış su vereceğiz, hem de Kandıra’nın 100 yıl boyunca su sıkıntısı kalmayacak’’ şeklinde konuştu.

 

 

DEREDE KAYIKLAR YÜZECEK

Öte yandan Namazgah Deresi’ndeki ıslah çalışmaları da devam ediyor. Namazgah Deresi’nin daha düzenli ve taşkınlıklara neden olmaması, eski çirkin görünümünden kurtarılması amacıyla yapılan çalışmalarda,
toplam 777 metre uzunluğundaki bölüm ıslah edilecek. Başkan Karaosmanoğlu’nun inşaat çalışmalarını incelediği Namazgah Deresi betonarme olarak yapılıyor. Tabanı betonlanan ve kenarları perde beton olarak yapılan derenin üst kısımda kalan yerleri ise taş duvar ile kaplanarak estetik bir görüntü oluşturulacak. Derenin kış aylarında artan debisinden yaz aylarında da yararlanmak için dere güzergahında 4 gözlü elektrikli giyotin kapak sistemi yapılacak. Yaz aylarında giyotinlerin kapatılması ile derede biriktirilecek suyla çeşitli etkinliklerin yapılması planlanıyor. Ayrıca ıslah alanında peyzaj çalışması da yapılacak. Çalışmaların bu yılın mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor.

 



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑