Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Kandıra’da 10 Aday adayı görücüye çıktı

AK Parti Kandıra İlçe teşkilatı Kandıra Turan Güneş Kültür Merkezi’nde temayül öncesinde Kandıra belediye başkan aday adaylarını teşkilata tanıttı.

27 Ekim 2013 Saat: 14:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.953 kez okunmuştur

Kandıra’da 10 Aday adayı görücüye çıktı
Kandıra’da 10 Aday adayı görücüye çıktı
Kandıra Turan Güneş Kültür Merkezi’nde yapılan aday adayı tanıtım programına katılım oldukça yüksekti. Temayül yoklamasına katılacak olan Kandıra AK Parti İlçe yönetimi, gençlik ve kadın kolları üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile köy ve mahalle temsilcileri katıldı.
Düzenlenen kahvaltılı tanışma programı’na Aday adaylarının tamamı eş ve çocuklarıyla salonda yerlerini aldılar. AK Parti Kandıra Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Mevcut Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Muhsin Tekol, Emel Ceylan Balcıoğlu, Ercüment Şahin, Ünal Köken, Erdoğan Günay, İsmail Birdane, Sedat Köse, İsmail Hakkı Buruş, Cevdey Ayaz salonda yerlerini aldıktan sonra , divan seçimi yapıldı. Divana AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Nuri Güney başkanlık yaparken, Kadın Kolları Başkanı Aygül Çetin, Gençlik Kolları Başkanı Murat Ölmez ve İlçe Başkan Yardımcısı Yüksel Sağlam seçildi.
YETKİYE TALİP OLMAKTIR Açılış konuşmasını yapan AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk 10 aday adayı olduğunu söyleyerek,"Cuma gününe kadar 9 aday adayı müracaatı oldu. Mevcut belediye başkanımız Cengiz Kan’ la birlikte 10 tane aday adayımız var. Tüm aday adaylarımızı medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Bu partimize olan teveccühün bir göstergesidir. Bu adaylardan genel merkezimizin belirleyeceği bir adayla 30 Mart 2014 seçimlerinde birlikte yürüyeceğiz. Seçimlerde en yüksek oyu almayı hedefliyoruz. Hedefimiz 25 meclis üyesinden en az 20 tanesini almak ve çıtayı yükselterek önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sonra milletvekili seçimlerine girmek. Bunu birlikte başaracağız"dedi.
12 YILLIK İKTİDAR Daha sonra söz alan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Ak Partiyi kuran, bu davada hizmeti geçmiş herkesi anarak başladığı konuşmasına,"Türkiye Cumhuriyetini Ak Parti yönetmeye başladığı günden bu yana o kadar zor aşamalardan geçildi ki. Aynı tarihlerde bende siyasetle uğraşma fırsatı buldum. Kandıra ölçeğinde ise çok fazla söz söylemeye gerek yok, 2004 seçimlerinde başaramadık. 2009 seçimlerinde İlçe teşkilatı olarak CHP’ den belediyeyi almak hedefimizdi birlikte başardık. Bu gün Ak Partili bir belediyeden AK Partili bir belediye başkanı ile devam etmek istiyoruz. Bu ayda ektiğiniz tohumlar gibi yagmur, çamur, kar , sel, ayaz gördük, sabırla bekledik. Sizinle beraber Kandırayı yönettik . 2014 seçimlerinde en yüksek oyu almak üzere desteğinizi istiyorum"dedi.
10 ADAY ADAYI Daha sonra aday adayları sırayla kürsüye çıkıp kendilerine verilen 5`er dakikalık sürede aday adayı olma sebeplerini söyleyerek tanıtım yaptılar. İlk olarak Cengiz Kan kürsüde yerini aldı, diğer aday adayları sırayla Muhsin Tekol, Emel Ceylan Balcıoğlu, Ercüment Şahin, Ünal Köken, Erdoğan Günay, İsmail Birdane, Sedat Köse, İsmail Hakkı Buruş, Cevdey Ayaz kendilerini 5`er dakikalık sürede tanıttılar.
EMEL CEYLAN BALCIOĞLU Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Balcıoğlu,"Partinin kurulduğu Ankara’da başbakanımızın evimizin yanında yaptığı miting sonrasında bu davaya gönül verdim. Başbakanımızdan aldığımız bu güçle Kandıra’da ki bir çok ablamızın, kardeşimizin sesi olmak için bu adaylığa cıktım. Belediye başkanı adayı oluruz olmayız. Biz burada genel başkanımızın adamıyız. Şahsım adına soyluyorum. Bu teşkilatın doğusu da batısı da, hep birlikte en yüksek oyu almak için canı gönülde elimizden gelen gayreti gösteririz. Dilerim rabbim nasip eder, nasip etmezse 30 Marta kadar aday olarak kim belirlenirse onunla birlikte çalışırız. Kandıra’yı marka yapmak için çalışırız. Teşkilat terbiyesi almış insanız büyüklerimizin sözünü dinleriz. Kandıra Kocaeli’nin göz bebeği olmalı diyor, tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum"dedi.
İSMAİL BURUŞ Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Buruş, Kandıra spor hayatına olan katkılarına değindiği konuşmasında,"Kandıra’nın güzide kulübü Kandıraspor’un 5 yıldır başkanlığını yapıyorum. Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri federasyonunun ilk kandıralı üyesiyim. Hepimiz güzel anılan bir Kandıra’da yaşamak istiyoruz. Başbakanımız dediği gibi siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır . Ben bu gün Kandıra’yı yönetmeye talibim. İş gücü, istihdamın anahtarı, organik tarım, hayvancılık , kongre ve kültür turizmi yemyeşil doğası mas mavi deniziyle konuşulan bir Kandıra hayali kurmaya davet ediyorum. Bana hayallerinizi gerçek yapmak için destek verin verin ki, Kandıra’nın bu günlere mahkum olmadığını en iyi hizmeti hak ettiğini hepinize kanıtlayayım. Tüm adaylara başarılar diliyorum"dedi.
SEDAT KÖSE Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Köse,"Eğitim için İzmit’e gitmek zorunda kaldım. Öğrencilik yıllarımızdan bu yana çizgimizi hiç bozmadık. Memur olduğumu için bu davaya direkt hizmet edemedik fakat, hep takipçisi olduk. Bir sürü gencimiz işsiz. Sahil bölgelerimizdeki planlar hala bakanlıkta bekl,yor. İnsallah bu planlar biran önce yapılır da gençlerimize iş imkanı sağlarız. Mark değerlerimizle kalkınmak zprundayız. Kandıralı akademisyen arkadaşlarımızla biz proje yapıyoruz. Köylerimizde genç yok. Geri dönüş projemizle istihdam yaratarak kalkındıracağız. 50.000 olan nüfüsumuzu 150.000’e çıkaracağız"dedi.
ÜNAL KÖKEN Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Köken, şimdiye kadar ki bilgi ver tecrübelerini Kandıra’ya harcama zamanı geldiğini düşündüğü için aday adayı olduğunu belirtirken,"Buradan çıkan sonuç Kandıra’nın kaderini belirleyecektir. Onun için omuzlarınızdaki yük büyüktür. 51.000 hemşerimiz için en iyisine karar vermek zorundayız. Amaç Kandıra’yı daha iyiye daha ileriye götürmektir. Sizlerin çalışma arkadaşı olmaya talibim. Tüm güzel işlerle her şeyi kenara bırakıp omuz omuza tertemiz bir sayfa açalım, yeni bir Kandıra yapalım. Ben sizlerle çalışmaya hazırım. Kandıra’yı daha güzele taşıma fırsatı verilirse herkesin başkanı olacağım. Bizim hedefimiz belediye ile halkın arasında ki duvarları kaldırmaktır. Siyaset insan kazanma sanatı ise insanımızın gönlünü kazanmaya talibiz"dedi.
ERDOĞAN GÜNAY Meclis üyeliği dahil bugüne kadar olan siyasi birikimini, mesleki tecrübelerini Kandıra Belediye Başkanlığında kullanmak istediği için aday adayı olduğunu belirten Günay,"Sizden biri olarak Kandıra’da yaşamaktayım. Bu itibarla bölgemizin sorunlarını ve çözümlerini yakından bilmekte ve tanımaktayım. Allah nasip eder ve bu görev tarafıma tevdi edilirse, en başta çoğulcu ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile partimizin her kademesiyle uyum içinde, sürekli görüş alışverişinde bulunan, teşkilatlarımızdan ve Kandıra halkından kopmayan, adil, merhametli ve yanlış yapmaktan sakınan, halkı ile gönül bağını kuracak, herkesi kuşatacak bir anlayış içinde olacak, ülkemizin, Kandıra’mızın ve Ak Parti’nin hedefleri doğrultusunda bütün enerjimle çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın"dedi.
İSMAİL BİRDANE Kendisini aday adayları arasında en şanslılardan biri olarak niteleyen Birdane,"28 yılını Kandıra’ya hizmete adamış, bir çok kurumda çalışmış hepinizin tanıdığı sizlerden biriyim. İlahiyatı bitirdikten sonra Bursa’da kalmam için belediye de bana müdürlük teklifinde bulundular. Fakat ben örnek olma adına kendi memleketime gidip hizmet edeceğim dedim ve memleketime geri geldim. 86 yılından bu yana müdür yardımcısı ve müdür olarak görev yapmaktayım. Sadece 28 Şubat döneminde öğretmenimizin başını açtırmadığımı için sürgüne gönderildik, 2 ay sonra mahkeme kararıyla geri geldik. Bedel ödedik. O gün dua etmiştim. Allah bize nasip ederse yine gitmeyeceğim, Kandıra’nın toprağını çamurunu çiğneyip Kandıra’nın insanına hizmet edeceğim dedim. Bu hizmet için desteğinizi bekliyorum "dedi.
ERCÜMENT ŞAHİN İlçe teşkilatına böyle bir organizasyonu yaparak 10 aday adayını teşkilatla tanışma ve kendini ifade etme fırsatı sağladığı için teşekkür ederek başlayan Şahin,"25 yaş üzeri tüm Kandıra’lı hemşerilerimin beni tanıdığını düşünüyorum. 1994-1999 yılları arasında Kandıra Belediye Başkanlığı yaptım. 2011 yılında Demokrat Parti misyonunun Adnan Menderes’e başbakanımızın sahip çıkmasıyla bu misyonun artık Ak Parti’de olduğuna inandım ve Ak Parti saflarına geçtim. Kandıra’da bizi sevenler dediler ki, ey başkan 35 yaşında belediye başkanı oldun. O tecrübesiz halinle Kandıra’ya kötü günler yaşatmadın. Tecrübeler kazandın, halkı kucakladın, insanları sevdin, o günün dar bütçesiyle hizmetler yamaya çalıştın. Gel belediye başkanı aday adayı aday ol. Bizde olduk. Allah hangimize yazdıysa hangimize kısmet ettiyse o arkadaşımızın ölünceye kadar yanındayız. Biz bir yola baş koyduk mu sonuna kadar gideriz. Kandıra’mız özellikle büyükşehir olduktan sonra hizmet almaya başladı. Sayın Karaosmanoğlu gerçekten Kandıra’ya sahip çıkıyor. Belediye başkanlığı yaptığım için geçmişteki sıkıntıları biliyorum. Büyükşehir, Kandıra Belediyesi, ilçe teşkilatıyla beraber Kandıra’ya hizmetler gelmeye başladı. Kandıranı n önü açık, göç veren değil alan bir ilçe olacak. İlk kez köylü vatandaşlarımız belediyeye oy kullanacak. Kandıra’ nın yönetimine gerçek manada katılacaksınız. Daha önce belediye başkanına gelip istediğinizde sıkıntılarınızı gideremiyorduk. Bu seçim bunun için çok önemli. Bu güne kadar Kandıra’nın yapmış oldugu en önemli seçim. Oyunuzu kime verirseniz verin. Buradaki her arkadaşım bu görevi yapmaya layıktır. Uzun yıllardır siyasetteyim 55 yaşındayım ama en olgun çağımdayım . Eğer bana teveccüh gösterirseniz, eğer partim beni adaylığa layık bulursa, sizlerle beraber halkımla beraber en iyi yaptığım şeylerden biridir halkımı kucaklamak, sevmek. Şeffaf bir şekilde sizlere abilik yaparak sizinle birlikte Kandıra’yı yönetme sözü veriyorum"dedi.
CEVDET AYAZ Babasının Kandıra doğumlu olduğunu fakat daha sonradan köyünün Kandıra’dan Kocaeli’ye bağlandığını ifade eden Ayaz,"Ben babamın evladı olduğum için Kandıralıyım diyorum bundan şeref duyuyorum. . Kandıramız’ı yaşanabilir bir huzur ilçesi olması için bende varım demek için adaylığımı açıkladım. İnanıyorum ki emaneti ehline vereceksiniz. Ben biliyorum ki her aday adayı arkadaşım farklı özelliklerle mücehhezdir. Halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla partimiz bu günlere geldi . Bundan sonra 2023 hedefimize de aynı şekilde ulaşacağız. Oy istemiyorum güveninizi istiyorum. Tüm adaylarımıza güvenmenizi istiyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum"dedi.
MUHSİN TEKOL Konuşmasına geçmişte Kandıra Ak Partiyi kurarken çekilen sıkıntı ve yapılan fedakarlıkları anlatarak, siyasi geçmişini göz ününe seren Tekol,"Sokağın % 90’ı bzii tanıyor. Bizim esas mesleğimiz maalesef siyasetçiyiz. Nereye kadar gider bilemiyorum . Ölünceye kadar işe yaramak lazım der büyüklerimiz bizde öyle oluruz heralde. Ben Beylerbeyi doğumluyum. Atalarımız 140 yıl önce Karadeniz’den buraya gelmişler, bunu ihtiyaç duyduğum için söylüyorum. Ben Refah Partisi ilçe başkanıyken de Beylerbeyi doğumluydum, Fazilet Partisi kurucu ilçe başkanıyken de Beylerbeyi doğumluydum, Ak Partinin kurucusu ve ilçe başkanıyken de Beylerbeyi doğumluydum. Sokağın bunu yaptığını düşünmüyorum. Aday adayı arkadaşlardan rica ediyorum bu konuda hassa olurlarsa şahsım ve partim adına memnun olurum. Ak Parti ana temalarıyla ırkçılık yapmayan bir partidir onun için en büyük partiyiz. Soruyorlar neden daha önce önüne geldi de aday olmadın. Nasip bu güne imiş bu gün hazır hissettim aday oldum. Genel başkanım beni gösterir başkasını gösterir aday belli oldu mu biz adayın arkasında bu partinin hem abisi, hem emir eri olarak yürümeye hazırım yürüdükte zaten . Zamanımızı paramızı harcadık. Böyle zor süreçlerde siyaset yaptık."dedi. Toplantı aday adaylarının toplu resim çektirmesiyle bitterken, teşklat ve day adayları toplantı sonunda temayül yoklamasına katılmak üzere Kocaeli’ye hareket ettiler.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑