Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra Cebeci’ye Atıksu Arıtma Tesisi

Kocaeli’nin turizm cenneti Kandıra’daki sahil bölgelerinin atıksularını arıtarak Karadeniz ve çevrenin kirlenmesinin önüne geçecek olan Cebeci atıksu arıtma tesisinin inşaatı başladı.

27 Haziran 2012 Saat: 19:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.722 kez okunmuştur

Kandıra Cebeci’ye Atıksu Arıtma Tesisi
Kandıra Cebeci’ye Atıksu Arıtma Tesisi

Yaptığı modern arıtma tesislerini işleterek İzmit Körfezi’ni kirlilikten kurtaran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Karadeniz’in kirlilikten arındırılması için Kandıra bölgesinde 2 adet atıksu arıtma tesisi inşa ediyor. İlçe merkezindeki arıtma tesisi ortaya çıkmaya başlarken Cebeci Atıksu Arıtma Tesisi’nin hafriyat ve betonarme çalışmaları yapılıyor.
Sahil bölgeleri Kerpe, Kefken, Kumcağız, Mithatpaşa, Kovanağzı, Kurtyeri ve Cebeci’nin atıksularını arıtacak olan tesis, Pembe Kayalıklar bölgesinde inşa ediliyor. 30 yıl hizmet vermek üzere her biri 3.000 m3/gün kapasiteli paralel üç üniteden oluşacak şekilde toplam 9.000 m³/gün kapasiteli olarak planlanan arıtma tesisi, 41.000 nüfusa göre projelendirildi ve gerektiği taktirde kapasitesi artırılabilecek.
Çevrenin ve insan sağlığının korunmasına büyük önem verdiklerini vurgulayan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Cebeci atıksu arıtma tesisini, bölgede inşaat çalışmaları süren entegre altyapı çalışmaları kapsamında yaptıklarını söyledi. Altyapı çalışmaları ile atıksu arıtma tesislerinin tamamlanarak devreye alınması ile Karadeniz’in kirlilikten arındırılacağını ifade eden Genel Müdür, bölgenin turizm yönünden cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti.
2013 yılının ilk aylarından inşaat çalışmaları tamamlanarak faaliyete alınması planlanan Kandıra Cebeci Atıksu Arıtma Tesisi, 7 milyon 580 bin TL’ye mal olacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑