Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binasına Taşınıyor

Türkiye’nin en eski 12’nci belediyesi olan ve 1868 yılında kurulan Kandıra Belediyesi; 154 yıllık bekleyişin ardından en modern binasına kavuştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet binasına taşınma işlemleri başladı.

4 Ağustos 2022 Saat: 07:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.387 kez okunmuştur

Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binasına Taşınıyor
Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binasına Taşınıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra Belediyesine yapılan yeni hizmet binası tamamlandı. İnşaatı yapan firma tarafından teslim edilen binaya taşınma işlemi de başladı. Bu ayının sonuna kadar taşınma işlemlerinin tamamlanması beklenen binada belediyelerin kullandığı Belsis sisteminin kurulumu tamamlanan iki birim taşındı. Yaklaşık 62 milyona mal olan binada İSU ve Büyükşehir’in iki daire başkanlığına bağlı birimler de hizmet verecek.

9 BİN 200 METREKARELİK ALAN
Kandıra Belediyesi'nin mevcut eski binasında vatandaşa kaliteli hizmet verilmemesi ve müdürlüklerin farklı yerlerde olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin maliyetini üstlendiği yeni hizmet binasının inşaatı 2019 yılında başladı. İki yıllık inşaat sürecinin ardından ihaleyi alan firma binayı tamamladı ve Büyükşehir’e teslim etti. İç tefrişatlarının da yapıldığı bina toplam 9 bin 200 metrekare alana sahip.

DANIŞMA HAZIRLANIYOR- Kandıra Belediyesi yeni binasının ana girişinde danışma hizmetinin verileceği alanda son kontroller yapılıyor. Danışma alanında tüm vatandaşlara hizmet verecek refakatçilerin de bulundurulması planlanıyor.

16 MÜDÜRLÜK İLK KEZ BİR ARADA
Zemin artı üç kattan oluşan binanın zemin altında yapılan iki katında ise toplam 190 araçlık otopark bulunuyor. Belediye bünyesindeki 16 müdürlüğün hizmet vereceği binada tüm vatandaşlara hizmet tek noktadan verilecek. Belediye yönetimi vatandaşların hizmeti çok daha kolay alması için danışmada bulunduracağı görevlilerle birlikte belediyeye gelen vatandaşın işi hangi müdürlükte ise o müdürlüğü kadar görevliler eşlik edecek.

İKİ BÜYÜK HİZMET YENİ BİNADA OLACAK
Binada sadece Kandıra Belediyesi değil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de hizmet noktaları olacak. İSU Kandıra Şube Müdürlüğü binanın alt katında hizmet verecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanlığı Çiftçi Danışma Ofisi ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kent Kart Ofisi belediye binasında bulunacak. Çiftçiler ve ihtiyaç sahipleri Kent Kart ve çiftçilere verilen desteklemelerle ilgili Büyükşehir’in ana binasına gelmeden başvurusunu yapacak.

OFİSLER DÜZENLENİYOR- Kandıra Belediyesi'nin yeni binasında hizmet verecek müdürlüklerin ofislerinde düzenleme çalışmaları devam ediyor. Ofislere yeni malzemeler getirildi ve yerleştirilmeye başlandı.

TAŞINMA KISIM KISIM YAPILIYOR
Yeni binanın teslim edilmesi ile birlikte Belsis sistemi kurulan İnsan Kaynakları Müdürlüğü personel bölümü, Mali Hizmetler Müdürlüğü Muhasebe bölümü, Fen İşleri Müdürlüğünün birimleri yeni hizmet binasına taşındı. Belediye yönetimi; taşınmada özellikle Belsis ve internet alt yapısında sıkıntı çıkmaması için kısım kısım kurulum yapılarak ve bu kurulumların denenerek taşınma işlemlerinin yapılmasını istedi. Belediye taşındığında bilişim alt yapısında sıkıntı olmaması ve sistemin çökmemesi için taşınma işlemleri büyük bir titizlikle yapılıyor.

EN ÜST KAT BAHÇE- Kandıra Belediyesi'nin terasında küçük bir de bahçe inşa edildi. yeşillendirilen bahçe bölümü belediye çalışanları için sosyal alan olarak düzenlenmesi bekleniyor.

KAPI YOK, OFİSLER ŞEFFAF
Bina vatandaşların hizmete en kolay şekilde ulaşmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Binada tüm ofisler şeffaf ve müdürlüklerin girişlerinde kapı bulunmamakta. Vatandaşlar çalışanlara ulaşmak için kapıda beklemeyecek ve refakatçiler eşliğinde hizmetlerini alacakları müdürlüklere rahatlıkla çıkabilecek. Yapımında yerli malzemenin kullanıldığı Kandıra Belediyesi hizmet binası tamamen akıllı bina olarak inşa edildi. İklimlendirme sistemi tamamen otomatik olduğu için maliyetleri de düşüren bir yapı oldu.

OFİSLER CAM MEKAN- Kandıra Belediyesi'nin yeni binasında tüm ofisler cam mekan. Çalışmaların şeffaf olması için yapılan düzenlemede aynı zamanda müdürlüklerin girişlerinin tamamında kapı yok.

KENT MEYDANI DA OLDU
Resmi törenlerin yapılacağı bir alanı olmayan Kandıra’da yeni yapılan hizmet binasının önündeki yaklaşık 3 dönümlük alan kent meydanı olarak düzenlendi. Kentin meydan ihtiyacını karşılayacak olan alanda mevcut ağaçlar dışında ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışması da tamamlandı. Alanda resmi törenler dışında, diğer etkinlikler de yapılabilecek.

BAŞKAN YARDIMCILARININ ODALARI: Kandıra Belediyesi'nin yeni binasında belediye başkan yardımcılarının odalarının mobilyaları da geldi. Yeni mobilyaların tek tip ve gösterişten uzak olması dikkat çekti.


TAŞINAN BİRİMLER- Kandıra Belediyesi İnsan Kaynakları, Fen İşleri Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlı üç birim yeni binaya taşındı.

KENT MEYDANI OLACAK- Kandıra Belediyesi yeni binasının önünde oluşturulan yaklaşık 3 dönümlük alan kent meydanı olarak düzenlendi. Kent meydanı ile artık Kandıra’da resmi törenlerin yapılacağı bir alan da oldu.


ESKİ VE YENİ BİNA- Kandıra Belediyesi'nin eski ve yeni binası aynı karede. Yeni yapılan bina Kandıra Belediyesi'nin 16 müdürlüğünün hizmetlerini bir araya toplayacak kadar büyük.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑