Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra Belediye Meclisi yine gergin geçti

Kandıra Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumu yine gergin geçti. Ağustos ayı oturumuna katılmayan meclis üyelerini ağır eleştiren Cengiz Kan’a üyelerden cevap gelince mecliste gergin anlar yaşandı.

3 Eylül 2013 Saat: 13:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.298 kez okunmuştur

Kandıra Belediye Meclisi yine gergin geçti
Kandıra Belediye Meclisi yine gergin geçti
Kandıra Belediye Meclisi önceki gün Eylül ayı oturumunu yaptı. 2 gündem maddesinin yer aldığı mecliste, bütçe komisyonunun belediye mücavir alanlarına hizmet götürülmesi hakkındaki yazısı mecliste uzun süren tartışmalara neden oldu. Bilindiği gibi Ağustos ayı oturumunda “köylere hizmet götürülmesi” konusu gündeme alınmış ve 5 meclis üyesi meclise katılmamıştı. Bunun üzerine 5 meclis üyesi hakkında köylere hizmet götürülmesini engellediklerini iddia eden Cengiz Kan, çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.
BAŞKAN KAN’A SERT TEPKİ Bütçe komisyonuna havale edilen ilgili madde Eylül ayı oturumunda tekrar gündeme alındı. Ağustos ayı oturumunda meclise katılmayan AKP’li meclis üyeleri Rüştü Uygur, Erkan İşler, Özcan Şenol, DP’li meclis üyeleri Salih Akyıldız ve Şermin Çetiner’i ağır eleştirerek köylere hizmet götürülmesini engellediklerini iddia eden Cengiz Kan’a meclis üyelerinden sert tepkiler geldi.
AMACINIZ; SEÇİM PROPAGANDASI YAPMAK İlk tepki DP’li meclis üyesi Salih Akyıldız’dan geldi. Akyıldız, köylere hizmet götürülmesinin asla karşısında olmadığının altını çizerek; “Büyükşehir Belediyesi zaten köylere hizmet götürüyor. Sizin asıl amacınız seçim arifesinde köylere hizmet götürme adı altında seçim propagandası yapmaktır” dedi. Ardından söz alan AKP’li meclis üyesi Erkan İşler, hakkında lanse edilen köylere hizmet götürülmesini engellediği konusunun karalama kampanyasından ibaret olduğunu belirtti.
MEVLANA İLE KARŞILIK Başkan Kan, Erkan İşler’in konuşmasını manasız bulduğunu belirterek, sözlerinin ithamdan öte gitmeyeceğini söyledi ve ikili arasında tartışma yaşandı. Akabinde söz alan AKP’li meclis üyesi Rüştü Uygur, Başkan Kan’ın iddialarına Mevlana’nın sözleri ile karşılık vererek “Kalp kıranın kalbi de kırılır bir gün. İftira atanın iftiraya uğrayacağı gün de gelecektir. Merhamet etmeyene merhamet edilmez” dedi.
İLETİŞİM SORUNUMUZ VAR Uygur; “20 yıldır köylere hizmet götürebilmenin peşindeyiz. Hiçbir meclis üyesi arkadaşımın köylere hizmet götürülmesi konusunda sorun çıkaracağına inanmıyorum. Bizim bu konu hakkındaki eksikliğimiz hep iletişim sorunumuzdur” diye konuştu.
KÖY KAHVELERİNE ASACAĞIM Tepkileri gülümseyerek dinleyen Cengiz Kan ve kızgınlığı geçmeyen DP’li meclis üyesi Salih Akyıldız arasında tekrar bir tartışma yaşandı. Başkan Kan, Akyıldız’a belgelerle karşılık vererek “Köylere hizmet götürmemi engellediğinizi ispatlayan belgeler var elimde. Bu belgeleri zamanı geldiğinde köy kahvelerine asacağım” dedi.
CEVAP VERMEDİ Akyıldız; “Her zaman gereksiz ve belediyeyi zarara uğratacak hizmetlerin karşısında durdum. Bu zamana kadar halkımıza faydalı hangi hizmetini engellemişiz bir tanesini bize açıkla” dediğinde ise Başkan Kan, sessiz kalmayı eğledi.
OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ Uzun süren tartışmaların ardından ilgili madde oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesi olan, imar ve şehircilik müdürlüğünün mülkiyeti belediyeye ait Çarşı Mahallesi 294 Ada 94 parselin satışı uygun bulunularak oy birliği ile kabul edildi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑