Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra Belediye Meclisi, darbe girişimini kınadı

Kandıra Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı oturumunda iktidar ve muhalefet partileri aynı görüşte birleşerek 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.

2 Ağustos 2016 Saat: 12:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.021 kez okunmuştur

Kandıra Belediye Meclisi, darbe girişimini kınadı
Kandıra Belediye Meclisi, darbe girişimini kınadı

Kandıra Belediye Meclisi Ağustos ayı oturumunda 7 gündem maddesi ile toplandı. Gündem maddelerine geçilmeden önce 15 Temmuz darbe girişimini kınayan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “Milletin başına sıkıntı çıkartacak meselelerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Sonuçta güzelim memleketimizin her zaman bu tür olaylarla karşı karşıya olabileceğini biliyoruz. Tarihimiz ortada. Bu yüzden birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu biz Müslümanlar olarak bir kez daha ortaya koyduk. Allah bu tür insanlara bir daha fırsat vermesin” diye konuştu.

VATANDAŞIN TAKAS TALEBİ

Ardından gündem maddelerine geçildi. Birinci gündem maddesinde Temmuz ayı oturumunda görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edilen Aydınlık Mahallesi 448 ada, 2 nolu parselin 1/1000 imar planı değişikliği görüşüldü. Komisyonda oy birliğiyle kabul edilen rapor, meclisten de oy birliği ile geçti. İkinci gündem maddesinde Kandıra Sarıahmetler Mahallesi 126 Ada 13 parselin, mülkiyeti Kandıra Belediyesi’ne ait Sarıahmetler Mahallesi 127 Ada 37 parsel ile takas edilerek satış yapılması talebi görüşüldü ve oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale dildi.

ARAMAN’DA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

Üçüncü gündem maddesinde Kandıra Araman Mahallesi 126 ada 154, 157, 158, 159, 160, 162 ve 257 parsellerin imar plan değişikliği görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Köken, söz konusu parsellerde Büyükşehir Belediyesi tarafından yol kenarlarına ağaçlandırma yapıldığını ve bu nedenle vatandaşların yola çıkışını engellediğini belirterek, bu hatanın düzeltileceğini söyledi.  İlgili madde oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

BİRİM MÜDÜRLERİNİN SAYISI DÜŞTÜ

Dördüncü gündem maddesinde Kandıra Belediyesi’nin birim müdürlerine ait çalışma usul ve esas yönetmeliklerin düzenlenmesi görüşüldü. Başkan Köken, Kandıra nüfusunun 50 binin altına düşmesiyle C8 sınıfına düştüklerini belirterek, 19 olan birim müdürleri sayısının 11’e indiğini söyledi. Bu nedenle çalışma usul ve esaslarının yeniden düzenleneceğini belirten Köken, konunun Tülü İşler Komisyonu’nda inceleneceğini ifade etti. İlgili madde oy birliğiyle komisyona havale edildi.

KOMİSYONA HAVALE

Beşinci gündem maddesinde stratejik plan ve performans programı ile kurumsal kodlar arası aktarma hakkında görüşüldü. Birim müdürlüklerinin bütçelerinin ayarlanmasıyla ilgili olan gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Altıncı gündem maddesinde 2016 mali yılı gelir tarifesinin güncellenmesi görüşüldü. İlgili madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

OTURUMA ARA VERİLDİ

Yedinci gündem maddesinde ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Karadağ, Bulgaristan ve Bosna Hersek’e düzenlenecek gezi için hizmet pasaportu alınması görüşüldü. Gezi iptal edildiği için ilgili madde oy birliğiyle müdürlüğe iade edildi. Ardından 5’nci ve 6’ncı maddeleri 3 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’de görüşmek üzere oturuma ara verildi.

CHP, DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

Dilek ve temenniler bölümünde CHP grubu adına söz alan Recep Şenol, darbe girişimini kınayarak, “15 Temmuz akşamı yapılmak istenen darbe girişimini grubum, şahsım ve partim adına şiddetle kınıyoruz. Vatanımız ve demokrasimiz için şehit olanlara Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara da Allah’tan acil şifalar diliyoruz. İnşallah ülkemiz bir daha bu tür olaylarla karşılaşmaz” dedi.

ELLERİ AYAKLARINA DOLANDI

MHP grubu adına söz alan Zekeriya Bayraktar ise, “15 Temmuz akşamı büyük Türk Milleti’ne yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şunu da belirtmek istiyoruz; Yüce Türk Milleti’nin ordusu darbe yapmamıştır, ordunun içine sızan hainler tarafından bu millete suikast ve darbe girişiminde bulunulmuştur. Ancak Allah bunların ellerini ayaklarına dolaştırmıştır.  Halkımız, Cumhurbaşkanımız ve tüm siyasi partilerin burada göstermiş olduğu birlik ve beraberliğin bundan sonra da ülkemiz için devam edeceğini düşünerek, demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de baş sağlığı diliyoruz.

ARTIK DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

İnanıyoruz ki, Türk Milleti bu olaylardan çok daha güçlenerek çıkacaktır. İçimizde 15-20 yıl daha temizleyemeyeceğimiz bu hainleri Yüce Allah’ın bu vesilesiyle çok erken temizledik. Artık daha güçlü olacağımızı düşünüyorum. Tabi yine de dikkat etmemiz gerekiyor. Farklı provokasyonlar olabilir. Önümüzdeki 5-6 ay önemlidir. Bu süreci atlatırsak çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Bu millet her türlü zorluğun altından kalkar” ifadelerini kullandı. 

HEPİMİZİN VATANDAŞLIK GÖREVİ

AK Parti grubu adına konuşan Gökalp Çobanoğlu ise, “Bizde AK Parti olarak bu menkul olayı şiddetle kınıyoruz. Halen de kınadığımızı ifade eden meydanları dolduruyoruz. Bu anlamda diğer siyasi partilerine, başkanlarına ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bu hepimizin vatandaşlık görevi. Bugün bu kalkışma gerçekleşmiş olsaydı bugün hiçbirimiz bu makamlarda bu koltuklarda oturamayacaktık. Bunun hepimiz bilincindeyiz. Mili iradeye sahip çıkan, destek veren herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑