Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra Akçakoca Platform Üyeleri Yunanistan turuna çıktı

Hasan Uzunhasanoğlu’nun başkanlığını yürüttüğü Kandıra Akçakoca Platform üyeleri, beş gün süren Yunanistan turuna çıktı. Platform üyeleri, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dedeağaç ve Selanik bölgelerinde tarihi ve turistik bölgeleri gezdi.

3 Ekim 2022 Saat: 00:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 793 kez okunmuştur

Kandıra Akçakoca Platform Üyeleri Yunanistan turuna çıktı
Kandıra Akçakoca Platform Üyeleri Yunanistan turuna çıktı

İlimizde tanınmış simalarında yer aldığı Kandıra Akçakoca Platform üyeleri, beş gün süren Yunanistan turuna Batı Trakya’daki Dedeağaç’ta sabah kahvaltısı ile başladı. Tarihi yerleri ve bölgeleri gezen platform üyelerinin ilk adresi Selanik oldu. Selanik’te bulunan Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans Eserleri, Yunanistan’ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Kilisesi, Büyük İskender, Hamza Bey Cami, E.Venezelos- P. Konstantin Heykelleri, Vardar, Makedonya, Aristoteles, Elefterios yerleri ziyaret ettiler.

ATATÜRK’ÜN EVİNE GİTTİLER
Platform üyeleri Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evini de ziyaret etti. Selanik Türk Başkonsolosu Efe Ceylan ile de görüştüler. Ceylan, İzmit heyetine ikramlarda bulundu ve bölge hakkında detaylı bilgiler verdi. Platform üyeleri bu ziyarettin ardından Ege denizinde tekne turuna çıktı ve ardından mübadeleye uğrayan Türk köyleri olan Ptolemaıdas (Kayalar), Florina-Kozani, Antıgonas (Köseler)-Kommına (Uçana)- Vegoritida-Pelargos (Muralar)-Pirgi (Katraniça) köylerini ziyaret etti.

BİRÇOK MEKANI GEZDİLER
Köy ziyaretinin ardından bölgenin en önemli şelalelinden olan Kavala’daki Edessa şelalesine de giden İzmit heyeti burada, su kemerleri, Kavalalı Mehmet Ali Paşa İmarethanesi ve Konağını gezdi. Kavala’dan İskeçe’ye geçen İzmit heyeti burada Agios Nikolaos ile Porto Lagos Kiliselerini ziyaret ittiler. Batı Trakya gezisi ile tur tamamlandı. Ziyaretlere kentimizin tanınan isimleri ve önde gelenleri katıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑