Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra Ağva yolu inşaatı başlıyor

Şile-Ağva-Kandıra yolunun Kandıra-Ağva arasındaki 47,1 kilometrelik ikinci etabının da ihalesi yapıldı ve ihaleyi alan firma çalışmalarına başladı. Aynı zamanda Kocaeli’yi İstanbul’a bağlayan 4. alternatif yol olacak.

29 Kasım 2022 Saat: 07:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.645 kez okunmuştur

Kandıra Ağva yolu inşaatı başlıyor
Kandıra Ağva yolu inşaatı başlıyor

Kocaeli ile İstanbul arasında 4. yol bağlantısını sağlayacak olan Şile-Ağva- Kandıra yolunun 47,1 kilometrelik Kandıra-Ağva bölümünün de ihalesi sonuçlandı ve yer teslimi yapıldı. 6 Temmuz’da yapılan ihalenin ardından ihaleyi alan MAKYOL İnşaat-İSPA İnşaat ortaklığı ile 29 Temmuz’da sözleşme imzalandı ve ardından yer teslimi yapıldı. Yer tesliminin ardından iş ortaklığı şantiye kurma çalışmalarına başladı. Proje ile ilgili bilgi veren AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, olası bir depremde en güvenli alternatif yolun bu proje ile hayata geçeceğini kaydetti.

DUBLE YOL OLACAK
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile Şile-Ağva arasında üç şeritli, Ağva ve Şile arasında üç şerit gidiş üç şerit geliş olarak inşa edilen yolun Kandıra-Ağva arası ise duble yol olacak. Projenin Şile-Ağva, Ağva-Kandıra arasında yapılacak iki etapta toplam 8 adet köprülü kavşak, 4 adet 3 bin 96 metre uzunluğunda çift tüp tünel, 5 adet 2 bin 231 metre viyadük, 27 adet 1852 metre köprü ve 3 tünel olacak.

4. ALTERNATİF YOL
Kocaeli’de yapılan devlet yatırımlarını yakından takip eden AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Kandıra-Ağva yolu projesi ile ilgili bilgi verdi. Kandıra-Ağva yolu projesinin ülkenin Karadeniz bölgesinden doğu-batı koridorunda bulunan D-020 güzergahının önemli bir kısmı olduğunu belirten İlyas Şeker, şunları söyledi:

“Bu yol Kocaeli’yi İstanbul’a bağlayan 4. alternatif yol olacak. Anadolu’dan İstanbul’a erişimi sağlayan D-100 Devlet Yoluna önemli bir alternatif olmasının yanında depremsellik açısından daha az riskli bir güzergah olacak.

BÖLGE TİCARETİNE KATKI VERECEK
Proje aynı zamanda Kocaeli bölgemizin yoğun turizm potansiyeline ve bölge ticaretine önemli katkılar sağlayacak. Karadeniz sahilinde bulunan limanlardan çıkan TIR ve diğer araçların kent merkezine girmeden güvenli bir şekilde bu yol ile ulaşımı sağlayacak, Karadeniz Sahil Yolu ve 3. Boğaz Köprüsünün entegrasyonun sağlanması bakımından Şile-Ağva-Kandıra yolu büyük önem arz ediyor.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑