Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kan, meclis toplantısında sel mağdurlarına yüklendi

Kandıra Belediye Meclisinde yine ilginç diyaloglar yaşandı. Mecliste DP’li Salih Akyıldız, sel mağdurlarına yapılacak olan ödeme hakkında Cengiz Kan’a soru yöneltti. Kan ise yaptığı açıklamalarla sel mağdurlarına yüklendi.

9 Ekim 2013 Saat: 13:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.640 kez okunmuştur

Kan, meclis toplantısında sel mağdurlarına yüklendi
Kan, meclis toplantısında sel mağdurlarına yüklendi
Kandıra Belediye Meclisi önceki gün Ekim ayı oturumunu gerçekleştirdi. 3 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste alışık olduğumuzun aksine gergin anlar yaşanmadı. Gündem maddelerine geçilmeden önce DP Belediye Meclis Üyesi Salih Akyıldız, Belediye Başkanı Cengiz Kan’a köye hangi hizmetlerin götürüldüğü konusunda ve önceki günlerde mahkeme tarafından açıklanan sel mağdurlarına ödeme yapılmasına ilişkin soru yöneltti. KİM ÖDEYECEK? Akyıldız, “Eylül ayı meclisinde oy birliğiyle kabul edilen köye hizmet götürme yetkisinin Kandıra Belediyesi’ne verilmesinin ardından geçen bir ay süre içinde hangi köylere ne hizmeti götürüldüğünü bilmek istiyoruz. Ayrıca sel mağdurlarına ödenecek yüzde 40 tazminat bedeli belediyenin kasasından mı ödenecek yoksa hatanın sorumlusu olan kişiler belirlenip onlar mı ödeyecek” diye Kan’a soru yöneltti.
KİMSE MAĞDUR OLMADI Kan ise köylere yapılan hizmetlerin hazırlanarak bir sonraki mecliste açıklanacağını söyledi. Öte yandan sel mağdurlarıyla belediye arasında yaşanan mahkemenin devam ettiğini belirterek, mağdur olduklarını iddia eden sanayi esnafına yüklendi. Kan, “Namazgâh Deresi taştığında sanayide bulunan iş yerleri 1 metre boyunda sular altında kaldı fakat bu iş yerleri şeker, yağ, ekmek satmıyor ki. Sattıkları, demir, hurda ve araç parçaları. Bu malzemeleri de gaz yağı ve mazotla temizleyip satarak paraya çevirdiler. Yani kimse mağdur olmadı. BİREYSEL HATA DEĞİL Zarar gördük diyerek mahkemeye başvurmaları ve bedel talep etmelerini doğru bulmuyorum. Biz gerekli itirazlarımızı yaptık. Konu Danıştay tarafından inceleniyor. Ödeme yapılması öngörüldüğü takdirde belediyenin kasasından ödeme planıyla verilecektir. Hata bireysel hata değildir” dedi.
OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ Ardından birinci gündem maddesi olan 2014 yılı mali bütçesinin görüşülmesi bütçe komisyonuna havale edildi. İkinci gündem maddesi olan imar ve şehircilik müdürlüğünün ilçemizdeki yapıların kent estetiği içeriği hakkındaki yazısı oy birliğiyle kabul edildi. Üçüncü gündem maddesi olan imar ve şehircilik müdürlüğünün ilçemiz Çakırcaali Köyü 161 Ada 18 Parsel ve 162 ada 1-2-3 nolu parsellerin 1/1000 uygulama imar planı oyu birliğiyle imar komisyonuna havale edildi.
KÖYE HİZMET GÖTÜRMESİ MÜMKÜN DEĞİL Meclisin ardından basın açıklaması yapan DP Meclis Üyesi Salih Akyıldız, Kan’a yönelttiği sorular hakkında açıklamalarda bulundu. Akyıldız; “Eylül meclis toplantısında bütçe komisyonunun raporu oy birliğiyle kabul edilmişti. Yeni Büyükşehir belediye kanununun uygulanmasına 6 ay kala köylere hizmet götürme yetkisinin ilçe belediye başkanlarına verilmesinin bir anlamı olmadığını belirtmiştim. Geçen bir ayda köy muhtarlarından hizmet için müracaat edilip edilmediğini, edenlere ne işlem yapıldığını öğrenmek istedim. Kandıra Belediyesi’nin şu andaki imkanları ve bütçesiyle köylere hizmet götürmesi mümkün değildir. AMAÇLARI SEÇİM ÇALIŞMASI Eylül toplantısında belirttiğim gibi bu yetki hizmet şemsiyesi altında seçimlerde belediyenin araçlarının propagandaları için rahatlıkla köylere gidiş gelişlere yöneliktir. Devlet imkânları ile seçim çıkartmaktır. Başka amacı yoktur.
UYARILAR DİKKATE ALINMADI İkinci soruma gelince Ekim 2010’da meydana gelen selde mağdur olan sanayi esnafına ödenecek tazminatlarla ilgili mahkemenin gerekçeli kararı çok açıktır. Kandıra Belediye Başkanlığı bilirkişi raporunda belirtilen; meteorolojinin yağış uyarısını ve yağmur başladıktan sonra İSU yetkilisinin sözlü ve yazılı ikazlarıyla kapakların açılması uyarısını dikkate almayarak maalesef kapaklar zamanında açılamamıştır. Bunun sonucunda sel maddi zayiatlara sebep olmuştur. Mahkeme mağdurlara ödenecek tazminatın yüzde 60’ını İSU, yüzde 0’ını Kandıra Belediyesi tarafından ödenmesi hükmünü vermiştir.
BİREYSEL HATADIR İSU yüzde 60’lık payı ödemiştir. Kandıra Belediyesi’nin %40 tazminatı ise belediyenin kasasından ödenmemelidir. Burada bireysel hatalar zinciri oluşmuştur. Sorumlu kişiler kimler ise onlara ödettirilmelidir. Belediye kasasındaki para Kandıralıların parasıdır. Tüyü bitmemiş yetimin hakları vardır. O paralar hizmet içindir. Bireysel hataların ve ihmallerin ödenmesi için değildir. Bu nedenle konunun vicdanının sesini dinleyen Kandıralı hemşerilerim adına takipçisi olacağımın bilinmesini isterim” dedi
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑