Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kan’ın İmar Çözümü Tepkilere Neden Oldu

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Sungurlu barajının yapılacağı Akçaova ve bölgesindeki köylerin imar sorununu çözdüğünü açıklamıştı. Başkan Kan’ın bu açıklaması sonrasında Akçaova ve çevre köylerden tepkiler yükseldi.

22 Kasım 2012 Saat: 23:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 14.329 kez okunmuştur

Kan’ın İmar Çözümü Tepkilere Neden Oldu
Kan’ın İmar Çözümü Tepkilere Neden Oldu
Kandıra Akçaova ve çevresinde bulunan 10 köyü etkileyecek olan Sungurlu barajı alanında yüzlerce vatandaşın arazisi kalıyor. Vatandaşlar yerlerine ne yatırım yapabiliyor ne de satabiliyor. Yıllardır süren bu sorunu çözmek için Kandıra Akçaova ve çevre köylerinin katılımıyla yapılan toplantıda Başkan Kan ve İSKİ Asya Havza Koruma Şube Müdürü Hasan Çıtlak, bir araya geldi.
Baraj nedeniyle imar sıkıntısı yaşayan vatandaşlar bu toplantıya büyük ilgi gösterdi. Başkan Kan, Akçaova’daki yerleşim alanlarının büyük çoğunluğunun zaten tarım arazisinde olduğunu ifade ederek köyün kuzeyindeki bölgeye yerleşim bölgesi olarak planlanması kararı aldıklarını belirtti. Bu şekilde sorunu çözdüğünü belirten Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’a tepkiler yağıyor.
BARAJA KARŞI DEĞİLİZ Başkan Kan’ın düzenlemiş olduğu toplantıya katılan vatandaşların tepkileri bitmek bilmiyor. Vatandaş dertlerini şu şekilde anlatıyor; “Sungurlu Yeşilçay barajı koruma havzası içinde kalan en mağdur köyler; Teksen, Düzköy, Akçaova merkez ve Tokaçlar, Selametli Kabaklılar köyleri. Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan neyin sorununu çözdü? Ya yerlerimizi istimlak edip paramızı versinler ya da koruma havzasından çıkartılsın biz baraja karşı değiliz devlet böyle bir karar verdiyse bu baraj içerisinde kalan tüm köylerin arazilerinin istimlak edilip bedelleri ödenmesi, yerleşim yerlerinin de farklı alanlara devlet tarafından ev yapılarak taşınması gerekir. Bu şekilde hiç kimse mağdur olmaz. Başkan Cengiz Kan’ın adeta köy halkıyla dalga geçercesine ‘Akçaova’nın imar sorununu çözdüm’ demesini şiddetle kınıyoruz. Biz devletten köylüyü mağdur etmeden kesin çözüm bekliyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑