Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Kan’a rağmen karar meclisten geçti

Kandıra Belediye Meclisi’nde işgaliye bedelleriyle ilgili madde Başkan Cengiz Kan’ın tüm engellemelerine rağmen meclis üyeleri tarafından esnafın istediği şekilde kabul edildi.

8 Aralık 2012 Saat: 20:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.054 kez okunmuştur

Kan’a rağmen karar meclisten geçti
Kan’a rağmen karar meclisten geçti

Kandıra Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı, 2012-2013 yılı gelir tarifesiyle ilgili olan gündem maddesiyle ilgili tartışmalar nedeniyle ertelenmişti. Toplantı dün Kandıra Belediye Meclis Salonu’nda ve Başkan Cengiz Kan katılmadan gerçekleştirildi. İlk toplantıda işgaliye bedelleriyle ilgili madde Başkan Kan’ın sert söylemleriyle esnafın aleyhine bir şekilde geçirilmek istenmişti. Meclis üyeleri buna rağmen dün maddeyi esnafın istediği şekilde yani en alt ücretten kabul etti. Bu şekilde meclis üyeleri kararın esnaftan yana alınmasından dolayı mutluluk yaşarken, Kan’ın meclise katılmaması kafalarda çeşitli soru işaretleri oluşturdu. Başkan Kan’ın iş yoğunluğu nedeniyle izin alması sonrasında toplantı Başkan Vekili Rüştü Uygur yönetiminde gerçekleşti. Katip üyelikleri ise Ersin Cici ve Özcan Şenol yürüttü.
İŞGALİYE BEDELİ Uygur ilk olarak, 2012-2013 yılı gelir tarifesiyle ilgili raporun okunmasının ardından belediye meclis üyelerinin görüşlerini aldı. DP’li Meclis Üyesi Salih Akyıldız, “2464 sayılı kanunun 52. maddesine göre kaldırımlarda vatandaşların geçmesini engellemediği koşullarda işgal ücreti alınamaz” diyerek işgaliye ücreti olmadığını belirtti. Kandıra Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Cevat Özdemir, geçici işgal bedellerini belediyenin belirlediği konusunda açıklama yaptı. Kaldırım işgaliye bedeli 2,5 metre kareye kadar 50 kuruşa, 2,5 metre karenin üzeri ise 1.50 lira olması oy birliğiyle kabul edildi.
SAHİLLERİN DE Belediye meclis üyelerinin görüşlerini meclis başkanına belirtmesinin ardından 1.50 lira olan işgaliye bedeli 50 kuruşa düşürülürken 2.5 metre kare üzeri olan işgal ücretleri yine 1.50 lira olmasına karar verildi. Meclisten geçen bu madde ilçe esnafını büyük ölçüde rahatlatırken Başkan Kan’ın direnişi sonuçsuz kalmış oldu. Meclis Üyesi Erkan İşler, düğün salonunda eğitim amaçlı yapılan faaliyetlerden ücret alınmamasını, Kandıra sahillerinin de merkez gibi kaldırım işgallerinin alınmaması ile ilgili meclise öneri sundu. Öneri 2013 Mayıs ayında görüşülmesi için gündeme alındı.


       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑