Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Kaderine terk edilmiş bir köy daha

Kandıra’ya bağlı Üğümce Köyü Köseler Mahallesi’ni ziyaret eden BBP İl Başkanı Serhat Duyar ve yöneticileri, köy sakinlerinin sıkıntılarını dinledi ve yetkilileri görece çağırdı.

30 Eylül 2013 Saat: 19:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.744 kez okunmuştur

Kaderine terk edilmiş bir köy daha
Kaderine terk edilmiş bir köy daha


BBP İl Başkanı Serhat Duyar ve yöneticileri, Kandıra’ya bağlı Üğümce Köyü’nün sorunlarını dinlemek için köye ziyaret gerçekleştirdi. Üğümce Köyü Köseler Mahallesi sakinleri, yaşadıkları sorunları BBP’lilerle paylaştı. Köy sakinleri, “Biz 55 yıldır burada yaşıyoruz. Kendimizi bildik bileli fırında ekmek yapardık.Ama iki yıl önce fırın yıkıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğumuz halde fırınımız yapılmadığı gibi bu konuyla ilgili bizlere bilgi de verilmedi. Ekmek yapamaz olduk. Uzun bir süredir ekmeğimizi başka mahallelerde pişiriyoruz. Bütün köylere fırın yapılıyor da buraya niye yapılmıyor” diyerek şikayetlerini dile getirdi.
YOL ÇOK BOZUK Bölgede altyapı olmadığı için kanalizasyonun dereye verildiğini belirten köy sakinleri, “Belediye gerekli altyapı çalışmasını yapmadığı için köyümüzün kanalizasyonu dereye dökülüyor. Bu atıklar hayvanlarımızın da kullandığı pınara karışıyor. Köydeki çocuklarımızın hasta olmasından korkuyoruz. Bu konuda yetkililerden çözüm bekliyoruz” dedi. Sıkıntılarını anlatmayı sürdüren köy sakinleri, “Mahalleye giriş yolu çok kötü. Yollar delik deşik ve büyük çukurlar var. Ulaşımda zorluk çekiyoruz. Yola kış aylarında okul servisi giremiyor ve çocuklar anayola kadar yaklaşık 1500 metre yürütmek zorunda kalıyor” diye konuştu.
ÇEŞME VAR SU YOK Köy sakinleriyle beraber mezarlığa giden BBP’liler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi amblemli çeşmede suyun olmadığını görünce şaşırdı. Köy sakinleri, çeşmenin dört yıl önce yapıldığını ve hat çekmeden bu şekilde bırakıldığını dile getirdi. Bunun üzerine Duyar, “Gördük ki çeşmesi olup suyu olmayan çok köy varmış. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendi hizmet tanıtım kataloglarında en güzel resimleri seçerek herkese köylerle ilgili çok önemli yatırımlar yaptıklarını söylüyor. Bu siyasi bir sihirbazlıktır. Bu sihri bozmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑