Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kaçak yapıya göz yummayız

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kaçak yapı konusunda taviz vermelerinin mümkün olmadığını, bu yöndeki takiplerinin de devam edeceğini kaydetti....

11 Mayıs 2009 Saat: 22:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.438 kez okunmuştur

Kaçak yapıya göz yummayız
Kaçak yapıya göz yummayız

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kaçak yapı konusunda taviz vermelerinin mümkün olmadığını, bu yöndeki takiplerinin de devam edeceğini kaydetti. Kaçak yapıldığı tespit edilen bütün binaların yıktırılacağını belirten Karaosmanoğlu, yapan ve yapılmasına izin verenlere geçit vermeyeceklerine dikkat çekti.

 

BAŞKAN ÇAĞRIDA BULUNDU

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye´de yıllardan beri seçim öncesi kaçak yapılaşmaya göz yumulduğunu, bunun sonucunda kentlerin beton yığınına döndüğünü söyledi. Kentlerin sağlıksız yapılaşması sonucu, bugün servet harcanarak kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmeye çalışıldığını anlatan Karaosmanoğlu, “Kimse kaçak yapı yapmaya kalkışmasın. Belediye başkanları kendi bölgelerini takibe alsın ve kaçak yapıya kesinlikle izin vermesin. Tespit edilen kaçak yapılar kime ait olursa olsun yıktırılacaktır” dedi.

 

“ADLİ MAKAMLARA BİLDİRMEK ZORUNDAYIZ”

Kaçak binalar ile ilave inşaatları KUTAS sayesinde çok rahat belirlediklerini anlatan Karaosmanoğlu, binayı yapan vatandaşa ve yapılmasına izin veren belediye başkanına sık sık yaptığı uyarıyı yineledi. Karaosmanoğlu, “Binanın veya yapılan ilavenin kaçak olduğunun belirlersek, adli makamlara bildirmek zorundayız. Yoksa biz suç işlemiş olacağız. Bu konuda hem belediye başkanı arkadaşlarımdan, hem vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını ve kaçak yapı yapmamalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

 

KUTAS’LA YAKIN TAKİP

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve kısa adı KUTAS olan Kocaeli Uydu Takip Sistemi ile bütün binalar yakın takibe alınıyor. Hafızasında bütün binaların fotoğrafları ve bilgileri bulunan KUTAS sayesinde değişiklik olan binalar anında tespit ediliyor. KUTAS sayesinde, hem mevcut binalara yapılan eklemeler, hem de yeni binalar tek tek belirleniyor.

 



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑