Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kabine Toplantısı sona erdi! Önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş depremlerinde can kaybının 46 bin 104 olduğunu açıkladı.

7 Mart 2023 Saat: 07:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 755 kez okunmuştur

Kabine Toplantısı sona erdi! Önemli açıklamalar...
Kabine Toplantısı sona erdi! Önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor:

Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına yıkıma yol açan 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki artçılar sebebiyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. 46 bin 104 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğünde ilk depremden itibaren tüm imkanlarımızı seferber ettik.

Yaklaşık 9 saat sonra meydana gelen ikinci deprem felaketin sonuçlarını daha da ağırlaştırdı. Üst üste meydana gelen iki afet 11 ilimizde birden yıkıma yol açtı. Depremin ağır kış şartlarında yaşanması işleri daha da güçleştirdi. Buna rağmen depremden özellikle kamu personeli süratle toparlanarak milletimizin yardımına koştular. Kamu gücünü saatler içerisinde harekete geçirdik. Bakanlarımız sabah 9'dan itibaren deprem bölgesindeki şehirlerimize ulaşıp koordinasyonu üslendiler. Milletvekillerimizin her birini görevlendirerek depremzedelerin yanında olmalarını sağladık. Askerlerimizin dakikalar sonra harekete geçerek üzerine düşeni yerine getirdi, getirmeye devam ediyor.

Sağlık personelimiz kimi yerlerde zarar gören hastanelere rağmen şifa dağıtmak için insan üstü bir gayretle çalıştı. Tüm AFAD ekiplerimizin yanı sıra madencilerimizi arama kurtarma çalışmalarına katılmaları için bölgeye yolladık. Gerekli eğitime sahip tüm sivil arama kurtarma potansiyelimizi değerlendirdik.

"TOPLAM 271 BİN KAMU GÖREVLİMİZ VAZİFE ÜSTLENDİ"

Toplamda 35 bin kişi ile eşi benzeri bulunmamış bir arama kurtarma gücünü bir araya getirdik. Toplamda 271 bin kamu görevlimiz ve gönüllümüz Deprem bölgesinde vazife üstlendi. Milletimizin bu zor günlerde gösterdiği tarihi dayanışma geleceğe güvenli bakmamızı sağlamıştır. Ancak yıkım öylesine çok yıkım alanı öylesine zorluydu ki yine de arzu ettiğimiz hıza ve etkinliğe ulaşamadık.

Şartlara elbette teslim olmadık, kamu ve özel sektörün elindeki tüm araç ve insan gücünü ele alarak kısa sürede düzeni sağladık.

“DEPREMİN 10. GÜNÜNDE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIK”

Asgari personel sayısı ile 1750 binaya müdahale imkanı vardı. Arama kurtarma yapılacak bina sayısı ise toplam arama kurtarma personeli sayısı kadardı. Buna rağmen ekiplerimiz durup dinlenmeden çalıştı çabaladı. Belki de bu çapta bir felakette neredeyse depremin 10. gününde arama kurtarma çalışmalarını tamamladık.

Hayatını kaybeden her bir insanla da yüreklerimiz dağlandı. Bugün depremin 4. haftasını tamamlarken yaşadığımız afetin büyüklüğünü görüyoruz. Rabbim ülkemiz ve milletimizi her türlü afetten kazadan beladan muhafaza etsin diye duada bulunuyoruz.

“KULLANILAMAYACAK BİNA SAYISI 230 BİN”

Depremin yol açtığı yıkım geride kalanların hayatlarını da zorlaştırdı. Kullanılamayacak bina sayısı 230 bini buluyor. Evi hasarsız olan vatandaşlarımızın bir kısmı da yaşadıkları kaygı ile evlerine giremiyor. Hali hazırda 3 milyon 320 bin insanımız deprem bölgesinden tahliye edilerek diğer illere gittik. Bölgede kalan 1.5 milyona aşkın insanımız çadırlarda hayatını sürdürüyor. Ülke genelinde yurtlarımızda 160 bine, otellerde 130 bine yakın depremzedeyi misafir ediyoruz.

"AMACIMIZ 2 AYA KADAR 100 BİN KONTEYNER KURMAK"

Çadırlarda barınmanın zorluğu ile diğer şehirlere giden insanlarımızın geri dönmek istediklerini bildiğimizi için konteyner kentlerin kuruluma hız verdik.Amacımız 2 aya kadar 100 bin konteyner kurarak yarım milyon depremzedeyi bu alanlara taşımaktır. Konteyner sayısını daha da artırabiliriz.

"İŞLETMELERİN KOSGEB'E OLAN 2023 BORÇLARINI SİLİYORUZ"

Esnafımız hasarsız işyerlerini açmaya fabrikalarımız çalışmaya başladı. Bugüne kadar 6 bin geçici ticarethane kurarak esnafımızın emrine verdik. Deprem bölgesindeki işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 borçlarını, hayatını kaybedenlerin ise tüm borçlarını siliyoruz.

"KREDİ DESTEK PAKETİNE 100 MİLYAR LİRA İLAVE ETTİK"

Kalkınma ajanslarımızın tüm imkanlarını afet bölgesine aktararak projelerdeki Deprem katkısını en üste çıkarıyoruz. Daha önce açıkladığımız 250 milyar liralık KGD kredi destek paketine 100 milyar lira daha ilave ettik.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑