Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İSU Kandıra'da Şifa Olan Belen Suyunu Bakıma Aldı

Binlerce hastaya şifa olan Belen suyunun çeşmesi bir süredir bakımsızlıktan ve ilgisizlikten yürek burkuyordu. İSU Genel Müdürlüğü vatandaşın sesine kulak verdi ve şifalı suyun çeşmesi bakıma aldı.

4 Haziran 2018 Saat: 15:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.006 kez okunmuştur

İSU Kandıra'da Şifa Olan Belen Suyunu Bakıma Aldı
İSU Kandıra'da Şifa Olan Belen Suyunu Bakıma Aldı

Kandıra Merkez Erikli Mahallesi Gündüzlü mevkiinde bulunan ve Bizans döneminde tespit edildiği bilinen şifalı su, şimdiye kadar binlerce vatandaşa şifa dağıtmasıyla ünlüdür. Böbrek taşını erittiği öne sürülen bu şifalı suya Ankara, İstanbul, Bursa, Sakarya gibi çok sayıda farklı il ve ilçelerden vatandaş şifa umuduyla akın etmiştir.

İSU BAKIMA ALDI

Ancak binlerce hastaya uzun yıllar boyunca şifa dağıtan bu çeşme, son yıllarda kaderine terk edilmiş, atıl biz vaziyetteydi. Kocaeli Valiliği tarafından yıllar önce çevre düzenlenmesi yapılmıştı, hatta Merkez Erikli Mahallesi sakinlerinden bir hayırsever şifalı suyun çeşmesini yaptırmıştı. Ancak gerek ziyaretçilerin hor kullanmaları, gerekse belediyenin ilgisizliği nedeniyle çeşme yürek burkan vaziyet halini almıştı.

“ÇEŞMEYİ KAPATIRIM” DEMİŞTİ

Uzun zaman bakıma ihtiyacı olan şifalı suyun deposu ve çevresinin yapılmamasına vatandaşın tepki göstermesi üzerine mahalle muhtarı şu açıklamayı yapmıştı; “Yetkililere gerekli dilekçeyi verdim. En kısa zamanda şifalı su onarılacak.” Ancak halk tepkilerini sosyal medyada paylaşınca mahalle muhtarı seçmenine kızıp, gazetemizi arayarak şifalı suyun tapulu yerlerinde olduğunu belirterek “Gerekirse şifalı suyu kapatırım” demişti.

TEMİZ GÖÖRÜNÜM

Nihayet Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü muhtarın ısrarları sonucunda duruma el atarak şifalı su deposunun görsel güzellik kazanması için çalışmalara başladı. Bugünlerde çeşmenin bakım ve onarımı yapılıyor. Binlerce hastaya şifa olan Belen suyunun çeşmesi önümüzdeki günlerde şifa bulmak için gelen ziyaretçilerini tertemiz yeni görüntüsüyle karşılayacak. Ayrıca şifalı suyun yolu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltla kaplanacak.

  

 

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑