Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İSU Kandıra'ya İçme suyu Arıtma Tesisi Yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra'ya daha sağlıklı içme suyu sunma çalışmaları kapsamında içme suyu arıtma tesisi yapıyor. İhalesi yapılan a...

11 Mayıs 2009 Saat: 21:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.687 kez okunmuştur

İSU Kandıra'ya İçme suyu Arıtma Tesisi Yapıyor
İSU Kandıra'ya İçme suyu Arıtma Tesisi Yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra’ya daha sağlıklı içme suyu sunma çalışmaları kapsamında içme suyu arıtma tesisi yapıyor. İhalesi yapılan arıtma tesisinin Eylül ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

 

Kandıra’da dere ıslahı, içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu gibi altyapı hizmetler veren İSU Genel Müdürlüğü, ilçeye verilen içme suyu kalitesini artırmak için Dudutepe mevkiinde içme suyu arıtma tesisi yapıyor. Yatırım programı çerçevesinde proje çalışmasını tamamlayan İSU, yaklaşık 4.000.000 TL + KDV yaklaşık maliyetli Kandıra İçmesuyu Arıtma Tesisi İnşaatı ihalesini önceki gün yaptı. İhaleye katılan firmalardan Mass Arıtma Sistemleri San. Ve Tic. AŞ.2.777.000 TL, Haysel İnşaat Makine San.ve Tic. Ltd. Şti. 2.840.000 TL ve Nema Kimya Dış Tic. San ve Paz.AŞ 2.548.000 TL teklif verdi.

 

Süreci devam eden ihale kapsamında günlük 15.000 m3 suyu arıtacak 1 adet arıtma tesisi ile 1 adet 1000 m3 kapasiteli içmesuyu deposu yapılacak. Dudutepe’de yapılacak arıtma tesisinde, proje çalışmaları süren Namazgah barajı ile Hira su grubundan temin edilen sular arıtılacak

 

Nisan ayında başlanacak inşaat çalışmalarının 150 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. Arıtma tesisinin tamamlanması ile kaynaklardan sağlanan sular arıtılacak ve bölgeye daha sağlıklı ve temiz içmesuyu sağlanmış olunacak. İSU Genel Müdürlüğü’nün Yuvacık Barajı bünyesinde yer alan içmesuyu arıtma tesisinin  yanı sıra Avluburun Arıtma Tesisi ve inşaatı yeni tamamlanarak faaliyete geçen Denizli Göleti İçmesuyu arıtma tesisi bulunuyor.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑