Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Işık'tan köylüye 2-B müjdesi

AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, İzmit'e ve Kandıra'ya bağlı köylerde ziyaretlerine devam ediyor. Işık köylülere 2-B kanunu ile ilgili bilgiler vererek, kan...

11 Mayıs 2009 Saat: 22:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.402 kez okunmuştur

Işık'tan köylüye 2-B müjdesi
Işık'tan köylüye 2-B müjdesi

AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, İzmit’e ve Kandıra’ya bağlı köylerde ziyaretlerine devam ediyor. Işık köylülere 2-B kanunu ile ilgili bilgiler vererek, kanun ile köylülere cüzi fiyatlarla 2-B arazilerinin satılacağını kaydetti.

 

AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, İl Genel Meclis Başkanı Ali Ayaz ve beraberindeki heyetle İzmit’e ve Kandıra’ya bağlı köyleri ziyaret ediyor. Orhaniye, Kadriye, Mecidiye, Durhasan Köyü Solaklar Mahallesi ve Eseler Köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Işık, Tapu Kanunu ile 2-B arazilerinin belirleneceğini ve orman köylülerine bu arazilerin düşük maliyetlerle satılacağı müjdesini verdi.

 

“2-B ARAZİLERİNİN TESCİLİ YAPILACAK”

Fikri Işık, “Kanuna göre, kamuoyunda 2-B olarak da bilinen orman özelliğini yitirmiş alanlar, kadastro işlemleri yapılarak, hazine adına tescil edilecek.  Orman kadastro komisyonlarınca, hazine adına orman sınırları dışına  çıkarılan yerler; kullanım durumları dikkate alınarak, varsa üzerinde ihdas  edilen yeni yerlerin kime ait olduğu, kimler tarafından, ne zamandan beri  kullanıldığı kadastro tutanağında gösterilerek, belirtilen askı ilanı hariç,  diğer ilanlar olmadan öncelikle kadastrosu yapılarak, hazine adına tescil edilecek. Yapılacak kadastro çalışmaları, ikinci kadastro sayılmayacak.  Kadastro sırasında, orman ve hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin sınır nokta ve hatları; orman kadastro tutanakları esas alınarak, en az bir orman yüksek mühendisi ya da orman mühendisinin katıldığı kadastro ekibince, zemine aplike edilecek. Bu çalışmalar sırasında kadastro veya orman haritalarında düzeltmeyi gerektiren tutanak, pafta ve zemin uyumsuzluğu, kadastro ekibince teknik mevzuata uygun hale getirilecek. Bu çalışmalara, kadastro kontrol mühendisleri de katılacak. Çalışma sonucunda düzenlenecek zaptı, ekip görevlileri ile kontrol mühendisi birlikte imzalayacak. Düzeltme işlemleri, orman, tapu ve kadastro mevzuatlarına göre yapılmış, askı ilanıyla da ilan ve tebliğ edilmiş sayılacak.

 

“MİRAS KALAN ARAZİ SORUNLARI GİDERİLECEK”

“Bir mirasçının, miras ortaklığından doğan elbirliği mülkiyetini, faili mülkiyete dönüştürme talebinde bulunması halinde, tapu sicil müdürü, diğer mirasçılara, süre belirleyerek itirazlarını bildirmeleri için duyuru yapacak. Elbirliği mülkiyetinin devamına yönelik bir itirazın ileri sürülmediği

veya mirasçılardan herhangi biri belirlenen süre içinde paylaşma davası açmadığı takdirde, taşınmaz mal üzerindeki elbirliği mülkiyeti, faili mülkiyete dönüştürülecek ve hisse, mirasçı adına tapu siciline tescil edilecek. Böylece, bir mirasçı, hisseli olan ve mirasçılar arasında paylaşılamayan

mülkiyetten payına düşen hissesini alabilecek. Orman dışına çıkarılan alanların işgalcilerince zilliyetlik gerekçesiyle tesciline yönelik dava açılarak, hazine zararına yol açılmasının da önüne geçiliyor.”

 

“KÖYLÜNÜN YANINDAYIZ”

Işık, köy kahvehanelerinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Kahvehanede sorulan sorulara cevap veren milletvekili yaptığı konuşmada, “AKP hükümetinin halkın içine ve köy ziyaretlerini seçimden seçime ziyaret eden siyasiler tabusunu bizler yıkıyoruz. Çünkü biz her zaman sizin yanınızda her ihtiyacınız da ise bir telefon kadar yakınız. Her hizmeti yerinde inceleme sorumluluğumuz var. Sizlere layık olabilmek için bizlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑