Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Işık’tan Kandıra’ya müjde üstüne müjde!

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kandıra’ya müjde üstüne müjde verdi.

3 Haziran 2018 Saat: 05:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.465 kez okunmuştur

Işık’tan Kandıra’ya müjde üstüne müjde!
Işık’tan Kandıra’ya müjde üstüne müjde!

Kandıra ziyaretindeki konuşmalarda ilçe halkına birçok müjde veren Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, evi orman arazisi üzerinde olan vatandaşların yerlerinin hazine yerleriyle takas edilerek devlet tarafından ev sahiplerine satılacağını, Gıda OSB’nin yakında temellerinin atılacağını ve Karaağaç bölgesinde yeni bir fabrika kurulacağını açıkladı.

ORMAN ARAZİSİ ÜZERİNDE EVİ OLANLAR İÇİN

Evi orman arazisi üzerinde olan vatandaşların yerlerinin hazine yerleriyle takas edilerek devlet tarafından ev sahiplerine satılacağını müjdeleyen Işık, ““Evi orman içinde kalanların sorununu çözdük. Kanunları çıkardık. Örneğin orman arazisindeki yer bin dönümse hazine arazisinden iki bin dönüm araziyi ormana verip, orada ağaç dikeceğiz. Sizde yerinizi bedeli karşılığında alacaksınız. Orman üzerinde evi olan artık bu sorunu bir daha yaşamayacak. Evim yıkılacak mı yıkılmayacak mı kaygısı duymayacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

5 SENEMİZİ KAYBETTİK

Gıda OSB’de yargı sürecinin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını söyleyen Işık, “Gıda OSB’de çok uzun bir mahkeme süreci yaşandı. Bu nedenle 5 senemizi kaybettik. Allah’a hamdolsun Danıştay Yüksek Kurulu Gıda OSB ile ilgili son kararını verdi. Yakında bölgemizde gıda ve tarıma yönelik sanayi bölgemiz olacak. Burada gençlerimiz iş sahibi olacak” şeklinde konuştu. Kandıra İzmit duble yolunun ise başladığını belirten Işık, İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki üst geçidin tamamlanmasıyla birlikte çalışmaların hız kazanacağını söyledi. İstanbul ­Şile­ Ağva Otoyolu’nda süren çalışmaların ardından Ağva ­Kandıra ­Kaynarca arasının da önümüzdeki günlerde yol çalışmaların devam edeceğini vurguladı.  

KARAAĞAÇ’A YENİ BİR FABRİKA MÜJDESİ

Kandıra’nın Karaağaç Mahallesi’nin bulunduğu bölgede yeni bir fabrika yapılacağını müjdeleyen Işık, “Bunu burada ilk kez açıklıyorum. Karağaaç bölgesinde büyük bir alüminyum fabrikası yapılacak. Daha önce yerlerini almışlardı. Geçen gün bakanlıkta izinlerini imzaladık. İnşallah son teknolojiyle çok önemli bir fabrikayı da bölgemiz kazanmış olacak. Karaağaçlı gençlerimiz de orada istihdam edilirler. Artık Karaağaç kabına sığmaz” açıklamalarında bulundu.

 

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 2 yorum yapılmıştır
ido bal 07.06.2018 22:08
kandıra sungurlu barajı ne zaman yapılacak ve yerlerimiz boş ve anlamsız duruyor netice net olsadevlet alsa tarlalarımızı bizde başımızın caresine baksak yaşlandık yazıktır sonucu ne olacağı belli olmayan bir yere evimizi dahi yapamaz olduk sorunlarımızı anlamanızı ve cözmenizi istiyorum
Murat 04.06.2018 10:27
Boylece, kanunlara uygun sekilde parasini verip, tapulu yer alanlara yine haksizlik yapilmis oluyor. Bunun vebalini yetkililer obur dunyada nasil odeyecekler?
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑