Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

İmama küstüler camiye gitmiyorlar

Kandıra’ya bağlı Toplu

13 Şubat 2013 Saat: 17:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.433 kez okunmuştur

İmama küstüler camiye gitmiyorlar
İmama küstüler camiye gitmiyorlar
Kandıra yine ilginç bir olaya sahne oldu. Kandıra’nın Topçular Köyü Beyazıtlar Mahallesi’ndeki imam Zekeriya Çift. iddialara göre cemaate fırça attı. Camide yapılan onarımı yerinde görmek isteyen cemaate imam fırça atınca, imam ve cemaat arasında tartışma çıktı. O günden bugüne cemaat imama kızdığı için camiye gitmiyor.
İMAM, CEMAATE FIRÇA ATTI Topluca Köy Muhtarı Cevdet Kaya olayı şöyle anlattı: “1,5 yıl önce Beyazıtlar Mahallesi’ne imam atandı. Caminin onarımı için bizden birkaç talebi oldu. Büyükşehir’den malzemeyi tedarik ettik. Kandıra Belediyesi de işçiliğini üstlendi. Cami onarımı esnasında mahalle halkı camideki çalışmalara bakmak isteyince olanlar oldu. İmam, cemaate hoş olmayan sözler söyledi. Bunun üzerine imama birkaç ikazda bulunduk. Buna rağmen hala bildiğini yapmaya devam etti.
KÖY AZASINA MEYDAN OKUDU Köy muhtarı olarak il ve ilçe müftülüğüne sözlü ve yazılı olarak köyümüzde yaşanan bu olumsuzlukları belirten bir dilekçe verdim. İmam Zekeriya Çift, ‘Müftü benim hemşerim, bana kimse bir şey yapamaz’ diyerek köy azamız Recep Kaya’ya adeta meydan okumuş. Caminin içerisindeki avizeyi ve demir kapıyı hiç kimseye sormadan sökerek hurdacıya satması mahallede gerginliğe neden oldu. 1-2 kişi hariç, 8 aydan beri imama kızan cemaat camiye gitmiyor. Yetkililerden, il ve ilçe müftülüğünden bu konuya el atmalarını rica ve talep ediyorum.”
CAMİ HARABE HALDEYDİ Köy imamı Zekeriya Çift, köylüye karşı sert ifadeler kullandığını kabul ediyor ama cemaatin de haksız olduğunu söylüyor. İmam “Buraya 2 yıl önce geldim. Cami harabe haldeydi. Gayretlerimle cami bu hale geldi. Benim sorumluluğumdaki camiye karışmak istediler, bende izin vermedim.Zaten mahallemiz 13 hane. Karşı ki köylerde ki camilere bakın. Onlarda tek başına namaz kılıyor.” dedi. Cami cemaati ise imam Zekeriya Çift’in tavırlarından rahatsız. Çift’in kendilerini azarladığını ifade eden köylüler, Cuma ve bayram namazlarına başka camilere gidiyor. Bu durum yaklaşık sekiz aydır devam ediyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑