Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Hürriyet'ten Sungurlu Barajı'yla ilgili sert açıklama

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, halkı yurtlarından edecek ve değerli tarım arazilerini sular altında bırakacak Sungurlu Barajı ile ilgili sert konuştu.

4 Mart 2016 Saat: 07:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.578 kez okunmuştur

Hürriyet'ten Sungurlu Barajı'yla ilgili sert açıklama
Hürriyet'ten Sungurlu Barajı'yla ilgili sert açıklama

Kandıra’nın Akçaova ve Teksen Köyleri ile birlikte 18 köy için idam kararı niteliğinde olan; halkın köylerini terk etmesine ve verimli tarım arazilerini de sular altında bırakacak olan Sungurlu Barajı ÇED Raporu için geri sayım sürüyor. Konuyla ilgili Nihai ÇED Raporu’nun yayınlanmasının ardından CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, halktan gerçeklerin saklandığını ve oluşturulan raporun yeterli olmadığını dile getirdi.

ÇED RAPORUNDA TARIM ARAZİLERİNİN YOK OLACAĞI YAZIYOR
Bilindiği üzere Kandıra ilçesinde yapılması planlanan Sungurlu Barajı sebebiyle Teksen ve Akçaova Köyleri sular altında kalacak 18 köy ise koruma sahası içerisinde bulunacağı için boşaltılacak. Konuyla ilgili olarak gerek Kandıra halkının yanında olarak destek veren, gerek sunduğu araştırma ve soru önergeleriyle Sungurlu Barajı’nı meclise taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz günlerde yayınlanan Sungurlu Barajı, HES, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Tesisi Projesi Nihai ÇED Raporuyla ilgili olarak sert konuştu. ÇED raporunda insanların yurtlarından edileceği ve tarım arazilerinin sular altında kalacağının açık açık belirtildiğini dile getiren Hürriyet, “ÇED Raporunda ‘Sungurlu Barajı rezervuar alanı içerisinde tarım arazileri yer almaktadır’ ve ‘Su altında kalacak yerleşim alanları söz konusudur’ denmesine rağmen hala projede bu kadar ısrar edilmesi burnumuza rant kokuları getirmektedir” dedi.

MİLLİ SERVETİMİZ SULAR ALTINDA KALACAK
ÇED Raporunun eksiklikler taşıdığını da sözlerine ekleyen CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Sular altında kalacak bölge halkının nereye taşınacağını bir yerde dursun kamulaştırma çalışmaları sırasında su altında kalacak olan çiftlik, hane, okul, değirmen gibi yapıların sayısal değerleri bile henüz çıkartılmaması da çok büyük eksikliktir. Tarım arazilerinin sular altında kalacağını kabul ediyorlar, ama yok olacak köylerde daha neler olduğundan haberleri yok. Oysa Teksen ormanları, Aladağ ve fındık bahçeleri telef olacak, tarım alanlarının yanı sıra 5 bin ton orman ürünü, 2 bin ton fındık, 5 bin ton sütün, 10 bin ton beyaz etin ve 60 ton mantar üretimi olan bölgeler sular altında kalacak. Üstelik bu baraj Kocaeli’ye değil, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun su ihtiyacı yok dediği İstanbul’a yarayacak” açıklamalarında bulundu.

MÜCADELE EDEN HALKIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
Tarım arazilerinin sular altında kalacağı, insanların yurtlarından edileceği söz konusu ÇED Raporu’nda yazmasının kabul edilemez olduğunu savunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Ortada çok büyük bir rant olmasa, tüm bu bilinen gerçekleri kimse göz ardı edemez. Burada göz ardı ettikleri sadece gerçekleri değil, her zaman yaptıkları gibi halkımızı da göz ardı ediyorlar” dedi. Halkın topraklarına sahip çıkması için çağrıda bulunan Milletvekili Hürriyet, şu şekilde devam etti; “Bir milletvekili olarak Sungurlu Barajı ile ilgili milletin meclisine dedik ki, bu baraj yapımı araştırılsın ve insanlar yok yere mağdur edilmesin. Göreve geldiğimiz ilk gün Kandıralı hemşerilerimiz için verdiğimiz soru ve araştırma önergesini hala işlemde ve komisyonun kurulmaması için de ellerinden geleni yapıyorlar. Meclis susuyorsa, insanlar davalarına sahip çıkmalı. Sungurlu Barajı hem insanlarımız, hem tarım alanlarımız hem de ormanlarımız için büyük bir tehdit oluşturuyor. Su ihtiyacı olmayan İstanbul için ne Kandıralılarımızı rant uğruna kurban edilmesine izin veririz, ne de bu mücadele içinde olan halkımızı yalnız bırakırız. Kandıralı vatandaşlarımız unutmasınlar ki, verecekleri mücadelede her zaman yanlarında olacağız” dedi.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Ali Hasan Taşçı 04.03.2016 21:46
Bunlar herşeye karşı baraja,madene,yola,havaalanına bunların amacı halkı düşünmek değil uyanık olun!bunların derdi hükümeti zor duruma düşürmek,devletin kazanmasını engellemek ve sol propaganda yapmak bu oyunları Türkiyenin diğer yerlerindede gördük!
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑