Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Hıdrellez şenlikleri bu yıl Üç Bey tepesinde kutlanacak

Kandıra Akdurak Mahallesi Kışla Caddesi üzerinde bulunan “Uç Beyi” tepesi bu hıdrellezde halkın hizmetine tekrar açılıyor.

1 Mayıs 2012 Saat: 19:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.142 kez okunmuştur

Hıdrellez şenlikleri bu yıl Üç Bey tepesinde kutlanacak
Hıdrellez şenlikleri bu yıl Üç Bey tepesinde kutlanacak
Kandıra Akdurak Mahallesi Muhtarı Cüneyt Özcan Mahallesinde bulunan “Uç Beyi” tepesini şu sözlerle anlattı. Özcan, “ Kandıra'ya iki kilometre mesafede ve Kuzeydoğu yönünde Akdurak Mahallesi sınırları içerisinde Kışla köyü olarak bilinen halk arasında eskiden beri “Üç Bey” adıyla anılan bu bölge edindiğimiz bilgilere göre Selçukluların Bizanslılarla yaptıkları kanlı mücadele ve savaşlarda ileri gelen beylerini şehitlerinin bulunduğu alandır.
Asıl adının “Uç Beyi ” olduğu halk arasında “Üç Bey” olarak bilinen bu türbe bakımsızlık ve yolunun olmaması nedeni ile halk tarafından adeta unutulmuş. Tekrar “Uç Beyi” tepesini halkın hizmetine açmak için büyük girişimlerde bulunduk. Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra Belediyesinin katkılarıyla buranın bu alanı halka kazandırmak için ciddi çalışmalarda bulunduk. 6 Mayıs Pazar Günü burada Hıdrellez şenlikleri kutlamaları yaparak tekrar halkın ziyaretine açacağız. 6 Mayıs Pazar Günü saat 10:30’da Kandıra Belediyesi önünden ücretsiz olarak otobüs kalkacak. Saat 11:30’da Mevlidi Şerif okunmasıyla başlayacak etkinliğe yemek ikramıyla devam edilecek. Tüm halkımızı hıdrellez şenlikleri adı altında yapılacak Mevlidi Şerif programına davet ediyorum” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑