Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Herkes şehre giderken o köyüne geri döndü

Eski baş komiser Remzi Önen köyünde olmaktan çok büyük keyif aldığını belirtiyor.

11 Mayıs 2009 Saat: 21:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.558 kez okunmuştur

Herkes şehre giderken o köyüne geri döndü
Herkes şehre giderken o köyüne geri döndü

Eski baş komiser Remzi Önen köyünde olmaktan çok büyük keyif aldığını belirtiyor.

 

Emekliliğin keyfini köyüne dönüp tarımla uğraşarak çıkaran eski baş komiser Remzi Önen, bir taraftan siyasetle uğraşıyor. 1963 yılında emniyet teşkilatında göreve başladığını belirten Önen şöyle konuştu: “Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde görevimi en güzel şekilde icra ederek emekli oldum. Emekli olduktan sonra memleketim olan Kocaeli Kandıra ilçesinin şirin köylerinden Çerçili köyünün Avlanlı mahallesine bir bağ evi yaparak burada yaşamımı sürdürüyorum. Bunun yanında 2004 yılında Kandıra’nın Ak parti ilçe başkanı olarak hizmet verdim. Şuan Ak parti yönetiminde bulunmaktayım” dedi.

 

SİYASETLEDE UĞRAŞIYOR

Şuan AK Parti üyesi olduğunu ve siyasetle de uğraştığını vurgulayan Önen, bu partiye nasıl dahil olduğunu anlattı:”Ak partinin kuruluş aşaması esnasında bu çalışmalar ilçemizde de devam ediyordu. O tarihte kurucu başkan olan Mahir Yıldırım “Ak parti saflarında beraber çalışalım” diye teklifte bulundular. Zaten insanlara hizmet etme aşkı halen devam etmekte olduğundan bu teklifi severek kabul ettim. Böylece AK Parti’nin bir üyesi olarak teşkilata girmiş oldum. Zamanla teşkilat içerisindeki çalışmalarımızla göz doldurmuş olmalıyız. O günkü Sayın il başkanımızın teklifi ile ve yönetim kurulundaki arkadaşların teveccühü sayesinde Sayın Mustafa Akkoç’tan boşalan ilçe başkanlığı görevine getirildim. Kısa bir süre ilçe başkanlığı görevini yürüttüm. Halen yönetimdeyim” dedi.

 

EN BÜYÜK DESTEĞİM EŞİM

Önen İstanbul’da evi olmasına rağmen köyde yaşamayı neden tercih ettiğini ise şöyle açıkladı:” Uzun yıllar şehir ve kasabalarda yorulduk. Yorucu olduğu kadar da sıkıcı bir hayat sürdürdükten sonra 1996 yılında emekli olunca İstanbul’da oturacak kadar evim olmasına rağmen köyümde sakin bir yaşam sürdürmeyi uygun buldum. Bu düşünce ile köyüm olan Çerçili köyü avlanlı mahallesindeki bir bağ evi şeklinde küçük bir ev yapıp burada mütevazi hayatıma devam etmekteyim. Bu evin yapımında ve çevre düzenlenmesinde şahsi çalışmalarım beni oldukça dinlendirmekte ve hayatı sevdirmektedir. En büyük desteğim tabi ki benimle beraber tüm Türkiye’yi karış karış dolaşan hayat arkadaşım Cemile Önen’dir” diye konuştu.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑