Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Haziran Ayı Meclis Toplantısı Başkan Kan’ı yine kızdırdı

Kandıra Belediyesi Haziran Ayı belediye meclis toplantısını önceki gün Belediye Meclis toplantı salonunda 3 gündem maddesiyle gerçekleşti.

6 Haziran 2012 Saat: 20:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.960 kez okunmuştur

Haziran Ayı Meclis Toplantısı Başkan Kan’ı yine kızdırdı
Haziran Ayı Meclis Toplantısı Başkan Kan’ı yine kızdırdı
Meclis toplantısını Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan yürütürken Katip üyeler ise Ersin Cici ve Özcan Şenol üstlendi. Haziran Ayı Belediye Meclis Toplantısında 3 gündem maddesi yer aldı. 1. Madde ; Bütçe Komisyonun “Norm Kadro Müdürlüklerinde yapılacak değişiklikler” hakkında ki rapor meclis Üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. 6 faklı Müdürlüklere şeflik bölümleri ilave edildi. Yazı İşleri Müdürlüğüne; Genel Evrak Şefliği, İnsan Kaynakları Şefliği, Borda Şefliği, Evlendirme Memuru dahil edildi. Mali Hizmet Müdürlüğüne ise ; Gelir Şefliği, Gider Şefliği, Satın Alma ve İhale Şefliği, Bütçe ve Kesin hesap şefliği dahil edildi. Fen İşleri Müdürlüğüne ; Proje ve yapım şefliği, Yol yapım bakım ve onarım şefliği, Destek hizmetleri şefliği dahil edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ; Planlama ve Harita Şefliği, İmar ve Denetim Şefliği, Emlak ve İstimlak Şefliği dahil edildi. Zabıta Müdürlüğüne ; İhtisas ve Trafik Zabıta Amirliği, Ruhsat ve Denetim Amirliği, Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Şefliği de dahil edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğüne ise Şeflik dahil edilmedi. 2. Madde; Bütçe Komisyonu ve Türlü İşler Komisyonunun “Atık Taşıma Belgesi Ücretinin Belirlenmesi” hakkında ki rapor Belediye Meclis Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Bu Şekilde atık taşıma Belge ücreti firmalara araç başına 25 TL, şahıslara ise 20 TL’ye Kandıra Belediyesine Müracaat ederek atık taşıma belge sahibi olacak. Belgesi olmayan atık taşıyamayacak. 3. Madde; Fen İşleri Müdürlüğünün, Gelir tarifesinde “Nakliye Ücreti” olarak alınan bedel hakkındaki yazı Belediye Meclis Üyelerinin oy birliği ile Bütçe komisyonuna havale edildi.
Gündem Maddelerinin tamamlanmasıyla oturuma son verildi. Gündem dışı konular ele alındı. Muhalefet Partisi CHP ve DP’nin ortaklaşa vermiş olduğu soru önergesinde fazla ve eksik masai demeleri, yetkisiz bağış tahsil ve ödemeleri, karşılıksız ve eksik tahsil edilen makbuzlar, İş makinelerinin eksik tahakkuk ve tahsilatları, Kent Ormanı, Gökdağ, Doğrudan Teminler, 1- 2011 yılı denetim komisyonun raporuyla ilgili idareniz tarafından ne gibi işlemler yapıldı. 2- Otopark ve Çay bahçeleri önceden spor kulüpleri tarafından işletiliyordu. 3- Son zamanlar da Belediye spor kulübünden alınarak ihaleyle bir başkalarına verildi. 4- Daha sonra tekrar yine niye spor kulübüne verildi. 5- Belediyenin yıllık personel gideri gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin 213 sayılı vergi usul kanununa göre belirlenecek. Yeniden değerlendirme kat sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın %30’unu aşamaz. Nüfusu 10.000’in altında olan Belediyelerde bu oran 540 olarak uygulanır. Yıl içerisinde aylık ve ücretlerde beklenmedik bir artışın meydana gelmesi sonucunda personel giderlerinin söz konusu oranları aşması durumunda, cari yıl ve izleyen yıllar da personel giderleri bu oranların altında ininceye kadar yeni personel alımı yapılamaz. Yeni personel alımı nedeniyle bu oranın aşılması sebebiyle oluşacak kamu zararı, zararın oluştuğu tarihten itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte Belediye Başkanından tahsil edilir. Personelin her türlü alacakları zamanında ve öncelikle ödenir. Soru önergesine Başkan Cengiz Kan “ Belediyemiz şeffaf bir belediye. Raporu ben aldım Ankara’ya götürdüm. İçişleri bakanlığı müfettişi inceledi. Denetleme komisyonu üyelerinin denetleme yetkisi olmayan hususları denetledikleri, belediye olarak bir sıkıntı yaşamayacağımız söyledi’’ dedi. Daha sonra Başkan Kan, detaylar hakkında meclis üyelerine sözlü olarak açıklama yapacağını fakat salondan basın mensuplarının çıkmasını istedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑