Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Hatay'da art arda 6,4 ve 5,8'lik depremler

Merkez üssü Defne olan 6,4 büyüklüğündeki depremde, merkez Antakya ilçesi Gazi ve Küçükdalyan mahallelerindeki 2 bina çöktü.

20 Şubat 2023 Saat: 23:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 563 kez okunmuştur

Hatayda art arda 6,4 ve 5,8lik depremler
Hatay'da art arda 6,4 ve 5,8'lik depremler

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD, saat 20.07'de merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi olan 5,8 büyüklüğünde artçı bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı.

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, Hatay'da meydana gelen iki depremle ilgili CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "Bu yeni müstakil bir deprem." ifadelerini kullandı.

Hatay'da 3 dakika arayla Riçhter ölçeğine göre 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler meydana geldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 15 gündür beşik gibi sallanan bölgede son depremler, şiddetle hissedildi. Depremlerin ağır hasarlı birçok binada yıkıma neden olduğu belirtildi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma yol açarken, bölge 15 gündür artçı ve bağımsız depremlerle beşik gibi sallanıyor. Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı verilerine göre saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde, 3 dakika sonra ise merkez üssü ise yine Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Defne ilçesindeki deprem zeminden 16.74 kilometre Samandağ merkezli deprem ise 7 kilometre derinlikte meydana geldi.

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem çevre illerde de hissedildi. CNN TÜRK muhabiri Buse Deviren depremi gözyaşıyla anlattı. Buse Deviren, "Yer ayağımızın altından kaydı. Çadır kentin içerisindeydik. İnanılmaz sallandık. Pek çok noktada insanlar sobalar yakıyor. Çocuklar çok korktular. İnanılmaz büyük bir depremdi. Bu artçı gibi bir deprem değildi. Burası şu anda duman altı. Muhtemelen yıkılmayan binalar yıkıldı." ifadelerini kullandı.

DEPREME YAKALANAN BAŞKAN BÜYÜKAKIN'DAN AÇIKLAMA

Hatay'da meydana gelen depremler sırasında bölgede bulunan ve depreme yakalanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. İyi olduklarını belirten Başkan Büyükakın, "Hatay’da 6.4 ve 5.8 olmak üzere iki büyük deprem daha yaşadık. Çok şükür iyiyiz. Rabbim milletimizi ve memleketimizi her türlü felaketten korusun" ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑