Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Has Mantar Kandıra'nın köylerinde üretim yapıyor

Kandıra'nın Alaybey köyün'de bulunan Has Mantar, sofraların vazgeçilmezi haline gelen kültür mantarları doğal bir şekilde üretiyor. Köylüleri direk üretim halka...

11 Mayıs 2009 Saat: 22:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.623 kez okunmuştur

Has Mantar Kandıra'nın köylerinde üretim yapıyor
Has Mantar Kandıra'nın köylerinde üretim yapıyor

Kandıra’nın Alaybey köyü’nde bulunan Has Mantar, sofraların vazgeçilmezi haline gelen kültür mantarları doğal bir şekilde üretiyor. Köylüleri direk üretim halkası içerisine alan Has Mantar, bölgede önemli bir iş kapısı da oluyor.  

 

Hollanda’da işçi olarak çalışan Murat Aslan, bu ülkede gördüğü mantar üretim tesislerinden esinlenerek 1989 yılında Kandıra’da kültür mantarının hammaddesinin üretimiyle işe koyuldu. HAS-MAN Gıda Pınardüzü’nde kurulan hammadde üretim tesisi zaman içinde büyürken, Murat Aslan, 2002 yılında da Kandıra Alaybey köyü’nde kurduğu tesisler ile doğrudan mantar üretmeye başladı.  Bu gün Mantar üretiminde Türkiye’nin sayılı tesisleri arsında bulunan HAS-MAN’ın en büyük avantajı üretim aşamasında hiç ilaç kullanılmamasıdır. Has mantarın sahibi Murat Arslan işlerin oğulları Celaleddin ve Ramazan Arslan’la birlikte yürütüyor.

 

TALEP OLDUKÇA YOĞUN

1989 yılında kurulan HAS-MAN Gıda, kompost hazırlama, kültür mantarı ve egzotik mantar ( kestane, shiitake, kayın) üretimi, mantar salamura ve konserve imalatı yapıyor. Aynı zamanda üretimini yaptığı ürünlerin pazarlama ve dağıtımını da müşteri talepleri doğrultusunda değişik ürün ve ambalaj boyutlarında yapan Has mantar, Kandıra’nın köylerinde mantar üretiminin yayılması için de çalışmalarına devam ediyor. Köylülere mantar üretiminde kullanılan kompost maddesi veren HAS-MAN Gıda, ürettikleri mantarları da satın alıyor.

 

İŞ İMKÂNI

Doğal yollardan mantar üretiminin yapıldığı HAS-MAN’da 30 kişi yevmiyeli olarak mantar toplamak için çalışıyor. Diğer yandan Kandıra’da önemli bir geçim kaynağı olan Has mantar’ın pazarlama işleri İstanbul Ümraniye’den yürütülüyor. İnternet üzerinden de sipariş eden mantar fabrikası firmanın www.has­mantar.com.tr sitesinden de ürünler hakkında ayrıntılı bilgilerde bulunuyor.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑